Malzemeler:
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 kahve fincanı şehriye (arpa veya tel şehriye)
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı didiklenmiş tavuk eti
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- tuz
Yapılışı: Tereyağı veya sıvıyağ çok derin olmayan bir tencereye alınarak kızdırılır. Şehriyeler ilave edilerek hafif kahverengine dönene kadar kavurulur. İyice yıkanarak nişastasından arındırılmış ve süzülmüş pirinç eklenerek, pirinçler tel tel dökülüp şeffaflaşmaya başlayana dek kavurmaya devam edilir. (Benim gibi pirinçleri kavurarak pilav yapıyorsanız 1'e 2 ölçü, öncesinde pirinçleri sıcak suda ıslatarak pilav yapıyorsanız 1'e 1,5 ölçü su koymalısınız.) Pirinçler kavrulduktan sonra tavuk suyu ilave edilerek kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirilir. Ocağın altını kapatarak piavın üzerine tavuk etleri serpiştirilir. 20 dakika daha demlendikten sonra sıcak sıcak servis edilir. Bol karabiberli veya yanında yoğurtla ne de güzel gider vallahi :)
9 yorum:
ımm hem tavuk suyu var hemde tereyağlı ellerine sağlık canım. mis gibi bir pilav olmuştur.
ellerinize sağlık.çok severim pilavı.sevgiler.
ellerine sağlık nefis olmuş öğle yemeğim için aldım bu tabağı arama canımcım:):):)kocaaamaaannn sevgiler
elinize sağlık.ksinle nefis bir lezzet.
Ellerine sağlık.gerçektende böyle tariflere ihtiyaç var hem yeni yemek yapmaya başlayanlar için hemde bloğumuzu teslim alacak kızlarımız için.Benim kızım şimdiden hazırlıklara başladı bile süslemelerde hep yanımda yapmaya çalışıyor. Sevgiler.Mine
Çok doğru söylüyorsun. Şimdiki geçliğin yemekle pek ilgileri yok, ileride bu basit görünen tarif bile ne kadar işlerine yarayacak. Ellerine sağlık. Sevgiler...
tavuk ve pilav birbirine çok yakışıyor bence.ellerine saglık.
canım ellerine sağlık nefis görünüyor ..sevgiler
Bu güzelligi ben tabak tabak baska bir yemek aramadan yerim ve mutlu olurum:))
Ellerine saglik diyorum, en sevdigim ikili lezzet karsimda!
Sevgilerimle
Yorum Gönder