11 Mayıs 2010 Salı

Soğan Yahnisi

Alışveriş yaparken gördüğüm arpacık soğanlarından, nasıl bir soğan yahnisi yapasım geldi anlatamam :) Birkaç kere iç sesimi duymamazlıktan geldim, çünkü soğan doğramaktan, hele ki arpacık soğan! nefret ederim. Doğrarken yüzüm gözüm şişer, burnum akar, gözlerim ağlamaktan mahfolur. Sonra Migros'ta doğranmışını görünce nefse bunca eziyet yazıktır dedim ve aldım. Akabinde ve gelir gelmez yaptım ve yedim, şimdi çok rahatım :)

Malzemeler:

- 500 gr arpacık soğan
- 400 gr kuşbaşı et
- 2 adet yeşil biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 bardak su
- tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Yapılışı: Düdüklü tencerede kuşbaşı etler suyunu çekene kadar kavrulur. Suyu iyice çektiğinde ve etler artık tencereye yapışmaya başladığında sıvı yağ ve salça konularak bir miktar daha çevrilir. Temizlenmiş bütün haldeki soğanlar ve doğranmış biberler ilave edilerek karıştırılır. Üzerine su konularak tuzu serpilir ve tencerenin kapağı kapatılır. Düdüklü tencerenin düdüğü yukarı çıktıktan sonra 20 dakika kısık ateşte pişirilir. Benim gibi neredeyse hasretle bekleyenler tarafından afiyetle yenir :)

15 yorum:

Tuğba dedi ki...

Bende bu hafta yapsam diye düşünmüştüm:)Ellerine sağlık

Gulos dedi ki...

Biz küçükken annem yapardı bu yemekten soğan çorbası derdi bizde yemezdik.Sonra bi gün dediki size soğan yahnisi yaptım.O günden sonra yemeye başladığımız bi yemektir.Çocuk psikolojisi nasıl düşündüysek artık :) .

Fuat Gencal dedi ki...

Şifa deposu bir lezzet. Ellerinize,emeğinize sağlık.

Saygılar.

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık daha önce hiç tatmadım

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Nevalim,
Arpacık soğanları ben de çok severim, iyi akıl ettirdin yahni yapayım bu hafta, sağol.
Bu arada geçen gün bir yerde okudum kolayca soyma yöntemi vardı, domates gibi sıcak suya daldırıp çıkarıyor muydun neydi, bak kalmamış aklımda, tüh!

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Bende bayılırım bu yemeğe. Ama dediğin gibi kabuklarını soymak çok zor oluyor. Ayıklanmışları süper.Kim düşündüyse tebrik ederim.
Nefis olmuş canım bence
Ellerine sağlık canım
sevgiler

Gönülünce dedi ki...

Yeğeğin nasıl güzel göründü gözüme iyikide yapmışsın afiyetler olsun canım...Ellerine sağlık arkadaşım...
Sevgiler...

Seda Yazıcı dedi ki...

ne lezzetli bir yemektir bu ,bayılırım eline sağlık canım

Özlemhan dedi ki...

Hiç tatmadığım bir lezzet doğrusu merakta etmedim. Ellerine sağlık.Bu arada minikleride öpüyorum Diyet ne alemde merak ettim

yetur dedi ki...

çok güzel görünüyor.ellerine sağlık canım....çok öptüm...sevgiler...

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

ah balım benimde evde var soyulacak beni bekliyor ah soysamda bende yapsam
ellerine sağlık kuşum afiyet bal olsun
sevgiler

diyalogyemekleri dedi ki...

yahni de yahni olmuş hani..ellerine sağlık cnm..harikasın..slmlar

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Afiyet olsun Nevalciğim uzun süredir senin tariflerine bakamamışım. Bugünde Iglo kursunda resimlerini görünce mutlaka dönmeliyim dedim.Sevgiler.Ellerine de sağlık

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım. Çok da leziz olmuş. Bizim evde de çok sevilir ama bende soğan doğrama isteği olmadığından almazdım. Arada böyle hazır olan küçük kaçamaklar yapılabilir özellikle soğanlarda :)

Dilek Toksoy dedi ki...

soğansız sofra düşünemem..bu yemek de harika..elinize sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...