11 Ağustos 2010 Çarşamba

Tatlıya-Tuzluya Dondurma! Hem de Ne Dondurma...

Aslında damak tadı olarak yeniliklere açığımdır, marketlerde yeni hangi ürünü görsem hemen alıp denerim. Hiç beğenmeyip çöpe attığım ürün çoksa da müdavimi olup bittikçe yerine bir koşu yenisini aldığımürün ondan daha çoktur. Ancak yine de patlıcan reçelini, biberli magnumu veya ne bileyim acılı maraş dondurmasını denemeyi hiç düşünmemiştim, taa ki Mövenpick Dondurma'nın tanıtım etkinliğine katılana dek... İdea Hakla İlişkiler'den Sevgili Gamze Hanım'dan davet aldığımda bol bol dondurma yiyerek geçecek bir akşam olacağını anlamıştım ama, doğrusu menüdeki tatlı tuzlu herşeyin içerisine dondurmanın gireceğini hiç düşünmemiştim :) Hatta menüye ilk göz attığımda "Nee! Gavurdağı salatası ile dondurma mı? Nasıl yenir o yahu?" diye içlendiğimi net hatırlıyorum :)

Ama tanıştığımız Mövenpick Dondurma, Şefimiz de Sevgili Eyüp Kemal Sevinç olunca akan sular durdu, olmaz olamazlar oldu :) Dondurmaya doyma seviyemiz Sevgili Şefimiz'in yapıp bize ikram ettiği dondurmalı buzz kokteylerle başladı, yine hepsi dondurmalı salata, ana yemek ve tatlı ile devam etti. Nasıl menü ama? Açılış kokteyl ile başladı dedik ya, böyle leziz tadı, bu kadar kısa sürede yaptığınıza inanamayacaksınız;
Milkyberry Malzemeler: - 1/2 adet muz - 5 adet çilek - 1 kaşık yoğurt - 1 top Mövenpick Vanilyalı Dondurma - 2 top Mövenpick Frambuazlı&Çilekli Sorbe - 10 cl. Süt
Yapılışı: Tüm malzemeler orta hızda, iyice karışana dek blenderden geçirilir. Yazması, yapmasından daha uzun sürdü inanın :)
- Salatalık çorbası ile Mövenpick Naneli&Çikolatalı Dondurma

- Gavurdağı Salatası ile Mövenpick Balsamik Sirkeli Sorbe

- Semizotu Salatası ile Mövenpick Yoğurtlu Dondurma (Çok fazla hoşlanmadığım, hatta yaparken de başarılı olamadığım tek çeşit diyebilirim)
- Babagannuş ile Mövenpick Ricotta Peynirli Dondurma
Yaptığımız her çeşitten sonra bizzat test ettik onayladık, göz ucu ile birbirimizin yaptıklarımıza baktık, hatta zaman zaman birbirimizin tabaklarından birer çatal bile aldık :)
- Vee gecenin alışkın olduğumuz tek tadı; Sıcak Damla Sakızlı Kek ile Frambuazlı&Çilekli Sorbe (Ayıptır söylemesi nefisti :)

Sıcak damla sakızlı keki kabından çıkarmak kolaydır herhalde diye düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz, şefimizin başı bu yüzden paparazzilerle çevrili idi :)
Bizlerle çok yakından ilgilenip, yüzlerinden gülümsemelerini eksik etmeyen tüm şeflerimize çok teşekkürler...

So olarak da; bizler bu güzelim deneyimi yaşamaktan büyülenmişken, "bir de küçük bir hediyemiz var" diyerek kalplerimizi birçok ok ile perçinleyen Ülke Müdürü Sevgili Ayça Erkol nezdinde Mövenpick Dondurma'ya, bizleri yakından ve sıcak duygularla ağırlayan Sevgili Gamze Hanım'a teşekkürlerimi gönderiyorum...

11 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Afiyet bal olsun Limonlu Kekim, ellerinize sağlık..

YeMeK vAkTi dedi ki...

MM afiyetler olsun harka bir gün geçmiş belliki:)

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Demek paparazzi oldum ha :) Ne iyi oldu seninle görüştüm, hasret giderdim Neval'im. Hayırlı Ramazanlar canım.

mndlna dedi ki...

Nasıl yani salatalık çorbası ve dondurma mı? salatalık çorbası bile ilginç gelirken insana :)))

Sevil Şahin dedi ki...

canım benbim o nefis tatlar hala damağımda inanılmaz güzeldi
hatta verdikleri dondurmadan mango ve tramisudan yedim hayatımda bu kadar güzel bir dondurma yememiştim..

muko dedi ki...

bende değişik lezeetlere çok açık biri değilim ama dondurma ve salata düşünmesi bile tadına bakamıyacağımı söylüor bana:)

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN BU ARADA:)

sevgiler...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Ne hoş bir etkinlik,çok güzel geçmiş olduğu belli..Paylaştığın için gönül dolusu teşekkürlerrr.Sevgilerrrrr....

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım bir gün önce ki basın tanıtımında bende yer aldım. Hepsini tek tek yaptık ve yedik. Aklıma gelmeyecek tariflerdi. Ama dondurmalar süperdi
Sizinde ellerinize sağlık canım
sevgiler

pelince dedi ki...

Nevalcim değişik tatlar çok değişikti.. tekrar görüşmek çok güzeldi... öpüyorum...

Betül KAVAL dedi ki...

güzel geçmiş bellii afiyet olsun limonlu kekim..

sevgiler öpüyorum..

Unknown dedi ki...

hepsi çok iştah açıcı görünüyor doğrusu güzel ve lezzetli bir gün olmuş

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...