1 Ağustos 2011 Pazartesi

Beşamelli Sultan Çorbası

Ramazan geldi hoş geldi, sıcaklardan nasıl tutacağız, ne yapacağız dedik dedik, bakalım ne yapacağımızı göreceğiz artık :) Sıcak geçen Ramazan'ların da yiyeceği belli aslında; çorba, zeytinyağlı yemekler ve başta karpuz olmak üzere soğuk meyve, en azından bizim için :)
 
Siftahı çorba ile yapayım derken, ilk aklıma gelen de, geçen Nisan ayında gerçekleşen, ancak blogların ikinci kez kapanması ile sekteye uğrayıp bir türlü yayınlamaya fırsat bulamadığım "Maggi MutfağınUstaları Yarışıyor" yarışması için yaptığım Beşamelli Sultan Çorbası oldu, güzel bir tarif sizinle paylaşmak istedim.
 
4 aşamalı olarak yapılan yarışmanın ilk basamağı çorbalar kategorisinde olmuştu, çok zevkli geçen yarışmanın diğer kategorilerdeki tarifleri de yayınlayacağım inşallah :)
 


Malzemeler:
 
- 4 adet piliç baget
- 4 adet iri boy patates
- 2 adet iri boy havuç
- 1 adet iri boy soğan
- 3 dal maydanoz
- yarım limonun suyu
- 2 halka limon dilimi
- 2 lt. su (10 su bardağı)
 
Beşameli için Malzemeler:
 
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı karabiber (yoğun karabiber tadı istemiyorsanız 1 çay kaşığı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
 
Yapılışı: Tüm sebzeler yıkanarak kabukları soyulur. Soğan ve maydanoz bütün olarak (dal olarak), diğerleri ise 4-5 parçaya ayrılarak düdüklü tencere içerisine konulur. Piliç bagetler de yıkanarak, ancak derisinden sıyrılmadan ilave edilir. Su, limon suyu ve dilimleri de üzerine eklenir ve tencerenin düdüğü çıktıktan sonra 15 dakika kadar pişirilir. Düdüklü tencerenin basıncı düştükten sonra, içerisinden piliç bagetler, limon dilimleri, maydanoz ve soğan alınarak, el blenderi ile pürüzsüz bir çorba elde edilene dek karıştırılır. Alınan piliç bagetlerin etleri, kemik ve derisinden ayıklanarak didiklenir. Beşamel sos için ayrı bir tencerede un ile tereyağı, kokusu çıkana dek kavrulur. Üzerine 2 su bardağı süt ve karabiber ilave edilerek topak kalmayacak şekilde koyulaşana dek sürekli karıştırılır. Tuzu ve didiklenmiş tavuk etleri de ilave edilerek, bir taşım daha kaynatılarak servis edilir. Afiyet-şeker olsun...

11 yorum:

Seda Yazıcı dedi ki...

canım sunum çok nefiis olmuş ellerine sağlık hayırlı ramazanlar :)

yersofrasi.org dedi ki...

Çok şık sunumlu bir çorba. Eminim tadı da nefistir. Ellerinize sağlık. Hayırlı Ramazanlar.

pedunya dedi ki...

merhaba çorbanızı yapmak isityorum ama bir sorum olucak bagetleride el blendrından mı geçiriyoruz..

içimizdeki karnaval dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerine sağlık :))
hayırlı ramazanlar arkadaşım :)

Limonlu Kek dedi ki...

Sevgili Pedunya, gözden kaçırmışım, tarifi hemen düzelttim, özür dilerim. Umarım beğenirsin, hayırlı Ramazanlar...

Gülcan dedi ki...

çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık hayırlı ramazanlar.

Birdemliksohbet dedi ki...

tatlım o zamanda bayılmıştım hem sunuma hem tarife
denecekler listesinde kendileri :)
canım hayılrı ramazanlar olsun
Sevgiler

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Neval'im bak ben bu tabağa iftar sofrasında bile kıyamam :) bayıldım da bayıldım...

bir tutam kekik dedi ki...

nefis görünüyooor:))ellerinize sağlık...

bir kase aldım kaçıyorum iftar için müsadenizle:))

hayırlı ramazanlar....

Kendimce dedi ki...

Nevalcim dediklerine gönülden katılıyorum ellerine sağlık arkadaşım hayırlı ramazanlar

mndlna dedi ki...

Ne hoş ilgi çekici bir sunum olmuş. Ellerinize sağlık, eminim çok da lezzetli olmuştur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...