19 Ağustos 2011 Cuma

Kilis Tava


Bir gün öncesinden tüm aile efradı ile birlikte iftara bir kebapçıya (Haydi adını da yazayım, haksızlık etmeyeyim, kaliteli bir kebap yemek istiyorsanız kesinlikle tavsiye ediyorum Kebapçı Mahmut) gidince, orada yediğim kilis tavada gözüm kalınca, hemen ertesi gün de ben yaptım. Onun kadar olmasa da (Ne de olsa taş fırında yapım çok fark ediyor) pek bir beğenerek yedik. Hatta haftasonu çağıracağım misafirlere ne pişireyim diye sorduğumda eşimin cevabı; "kilis tava yap işte!" oldu :)
Yazın altına patlıcan, kışın ise patates dizilerek yapılan Kilis Tava'yı ben patates ile yapmayı tercih ettim, çünkü patates evde daha çok seviliyor. Sizler aynı tarifi patlıcanları tuzlu suda bekletip suyunu sıkarak, çiğden tepsi tabanına döşeyip aynı şekilde pişirebilirsiniz.

Malzemeler:

- yarım kilo köftelik kıyma
- 3-4 adet sivri biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy domates
- 1 çay bardağı su
- tuz, karabiber, kırmızı biber

Yapılışı: 2 adet sivri biber, 2 adet kırmızı biber ve soğan robotta oldukça ince çekilir. Robotta çekilen malzemeler sıkılarak fazla suyu alınır. Üzerine kıyma, salça ve baharatlar eklenerek iyice yoğrulur. Fırın tepsisinin tabanı sıvı yağ ile yağlanarak, üzerine ince halkalar halinde dilimlenmiş patatesler dizilir. Patateslerin üzerine hazırlanan kıyma harcı elle bastırılarak eşit olarak yayılır. Bunun da üzerine domates dilimleri ve biberler dizilir. Üzerine 1 çay bardağı su gezdrilerek 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 35 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Dilimlenerek servis edilir.

6 yorum:

lezzettabağı dedi ki...

Günaydınlar limonlu kek, kilis tavayı çok severim bu tarifini deneyeceğim eline sağlık. altına patates te patlıcanda eminim çok yakışacaktır.sevgiyle kal.

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Ellerine sağlık neval abla. çok güzel bir tarif...

Unknown dedi ki...

Yemek Tarifleri

LEZZETİKRAM dedi ki...

iki şekliylede yerim ben onu :) canım ellerine sağlık :)

Unknown dedi ki...

Ben senin yanındayken her daim kilis tavayı hemde tavasıyla yemiş kadar oluyorum Nevalcim ellerine sağlık güzel arkadaşım

zerrin-misss dedi ki...

nevalim, harika bir yemek gerçekten. Patlıcanlısını gözüme kestirdim. Du bakalım.. :)

ellerine sağlık. Yaa humusu nohutla yapmışın aşağıda nohut unu aldım humus yapiim diye bir kötü oldu sorma.. Varmı nohut unlu humus konusunda tecrüben?

Öpüyorum yanaklarından.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...