Kartopu, pişirmesiz-taşırmasız yapılan, oldukça pratik bir tatlı. Üstelik buzdolabından çıkarıp servis edildiğinde de formunu koruyor, bekledikçe yumuşamıyor. Minik lokmalar halinde yoğurup ağız tatlandırmak için 5 çaylarına gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Söylemesi benden, övgüleri toplaması sizden :)
Malzemeler:
- 1 su bardağı kahve kreması (süt tozu)
- 1 su bardağı süt kreması (200 ml.)
- ½ su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 2 su bardağı Antepfıstığı tozu
Yapılışı: Süt tozu, süt kreması ve pudra şekeri birlikte karıştırılır. Hafif cıvık kıvamlı karışım eşit olarak ikiye bölünür. Hindistancevizinden bir çay bardağı kadarı ayrılarak karışımlardan birine, antepfıstığından bir çay bardağı kadarı ayrılarak da diğerine katılır. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanır ve ayırdığımız hindistancevizi ve antepfıstığına bulanarak minik toplar halinde şekil verilir. Servis edilene kadar 1-2 saat buzdolabında bekletilir.
9 yorum:
Gerçekten nefis görünüyor. Tam benlik. İnsan bunları yedikçe yiyesi gelir valla. Ellerine sağlık
denemek yapmak gerek harika görünüyor
ellerine sağlık arkadaşım
Bu minişler, kolayca yapılıyor. Bayramda yapıp annemlere götürdüm ben de. Konuklar sevdiler epey.
bir tatlı sever olarak en kısa zamanda deneyeceğim eminim tadı çok güzeldir ellerine sağlık.
Çok hoş olmuşlar.elinize sağlık
cok basiiiit :) hemen gecirdim tarif defterime :)
Hepinizin ellerine sağlık. çok güzel bir sofra olmuş.ayrıca eminim o sofradaki kahkahalar ve muhabbetlerde en az sofradakiler kadar tatlı ve lezzetli geçmiş. sefanız olsun.. bizde böyle okuyup yutkunarak bakınmakla yetinelim şimdilik. hepinize de kocaman sevgiler.
Güzel gözüküyor,cıvık olmamamsı için hindistan cevizi ve pudra şekerini kıvamı olana kadar eklememiz gerekiyo sanırım öylemi? yoksa bu tam olarak yetiyor mu?
Sevgili Gizem, bazen kullanılan markalara bağlı olarak gereken malzeme değişebiliyor. Ben kendi yaptığım malzeme miktarlarını yazdım, eğer fazlası gerekirse azar azar eklenebilir. Yorumun için teşekkürler, sevgiler...
Yorum Gönder