Daha önce duyduğum, ancak denemeye bir türlü fırsat bulamadığım balkabağı çorbasını nihayet MSA' da Pril ile Yılbaşı Lezzetleri Etkinliği'nde yaptık. Benim gibi ilk defa deneyen başka arkadaşlarım da vardı ve beğenmeyenini görmedim. Yabancı sitelerde içerisine hindistan cevizi atılarak, daha tatlımsı bir lezzetle yapılanını gördüm, ancak o şekilde yapacağımı pek düşünmüyorum :)
Malzemeler:
- 200 gr. temizlenmiş balkabağı
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 70 ml. süt kreması (küçük kutuların yaklaşık 1/3'ü)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 10 gr. balzamik sirke
- tuz, karabiber
Çorba Üzerine Sunum İçin:
- 50 gr. balkabağı (çok minik doğranmış olarak)
- 1 adet arpacık soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 dal frenk soğanı
- 50 gr. mantar
- tuz, karabiber
Yapılışı: Balkabağı küpler halinde kesilerek tavuk suyunun içerisinde haşlanır. Balkabakları yumuşamaya başladığında el blenderi ile püre haline getirilir. İçerisine krema, tuz, karabiber ve balzamik sirke de ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Ayrı bir tavaya minik küpler kalinde doğranmış balkabakları zeytinyağı ve tereyağı ile birlikte sotelenir. Soğan ve mantarlar da ilave edildikten sonra 6-7 dakika daha kavrulur ve ocağın altı kapatılır. Çorba servis kaselerine edilerek sotelenmiş malzemeler ve ince doğranmış frenk soğanları üzerine paylaştırılır. Afiyetle yenilerek "hımmm! nasıl lezzetli olmuş bu çorba böyle!" sözleri memnuniyetle kabul edilir :)
4 yorum:
BENDE DENMEYENLERDENİM...SEN ÇOK GÜZEL OLMUŞ DİYORSAN ÖYLEDİR..İNŞALLAH..EN KISA ZAMNDA DENEMEK İSTİYORUM..
ben oglum küçükken yapıyordum ama şimdilerde yapmaz oldum.ellerine saglık.
Ellerinize sağlık bende en kısa zamanda deneyeceğim. Sevgiler...
Hiç balkabağından çorba yapmayı düşünmedim ama güzel diyorsanız. <denemeye dedeğer. :) Ben de beklerim.
Yorum Gönder