5 Aralık 2011 Pazartesi

Buğdaylı ve Mısırlı Kaygana

Gelelim Siemens Ev Aletleri ile Lezzet Akademisi'nde yaptığımız lezzetlere :) Daha önceki postumda bizim evde kaygananın (krep) ne kadar sevildiğini yazmıştım. Eğer birkaç ek malzeme ile lezzeti daha da derinleşmiş, görselliği de artmış bir kaygana istiyorsanız, o zaman bu tarif tam size göre :)

Malzemeler:

- ½ su bardağı haşlanmış buğday
- ½ su bardağı haşlanmış mısır
- 1 çay bardağı süt
- 4 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz, karabiber

Yoğurt Sosu İçin:

- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak - tuz

Yapılışı: İlk olarak yoğurt sosunu yapmak üzere, sos için gereken tüm malzemeler uygun büyüklükte bir kaba alınarak iyice karıştırılır. Servis ederken kullanılmak üzere hazırlanan sos buzdolabında bekletilir. Kaygana için; yumurta, süt ve tuz birlikte iyice çırpılarak içerisine haşlanmış buğday, mısır ve karabiber ilave edilir. Tavanın zemini yağlanarak (bizler Siemens teppanyaki ocağın üzerini bir fırça yardımı ile yağladık) çırpılan yumurta karışımından küçük bir kepçe ile alınarak dökülür. Bir yüzü piştikten sonra diğer yüz çevrilerek pişirilir. Pişen krepler servis tabağına alınarak yoğurt sos eşliğinde servis edilir.

5 yorum:

pasta köşesi dedi ki...

Ellerine sağlık çok leziz görünüyor...

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Çok şık olmuş çok da lezzetli...

Unknown dedi ki...

değişik olmuş.. hiç bölesini yememiştim.. ellerine sağlık..

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım nefis gözüküyor :)

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık çok güzellermiş denenmeli:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...