5 Haziran 2012 Salı

Elmalı&Kuru Üzümlü Tavuk Salatası


Market alışverişinde en fazla yöneldiğim reyondur herhalde tavuk etlerinin envayi çeşitlerinin sıralandığı bölüm. Çorbaya, yemeğe, sandviçe derken salataya  da tavuk kaçınılmazdı :) Son zamanlarda birbir türlü spekülasyonlar çıksa da hakkında, güvendiğimiz markalardan alıyoruz mecburen gözümüzü kapatıp. Yahu ne var; insan sağlığı ile oynamayıp, adam gibi büyütüp, tamamen dededen kalma yemlerle besleyip de satsanız şu tavukları. Cebe fazladan girecek 3-5 kuruşun, insan olmaktan daha önemli olmadığı bir dünyayı şiddetle istiyorum sanırım...
 
Malzemeler:

- 1 adet ekşi yeşil elma
- 3 yemek kaşığı kuru üzüm
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 sap kereviz
- 4-5 adet renkli karışık salata yaprağı
- ½ çay kaşığı köri, tuz, karabiber
 
Köri Sos İçin:
 
- ½ çay bardağı light mayonez
- ½ çay kaşığı köri
- 2 çay kaşığı su

Yapılışı: Büyükçe bir tava içerisine  zeytinyağı gezdirilerek kızdırılır. Önce küçük parçalara kesilmiş tavuklar, daha sonra küçük küpler halinde doğranmış kereviz ve elma parçaları tavaya alınarak sotelenir. Tüm malzeme yenecek kıvama geldiğinde üzerine köri, tuz ve karabiber atılarak karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Sos için gerekli malzemeler de beraberce harmanlanarak pürüzsüz bir kıvam elde edilir. Yeşillikler elle kabaca parçalara ayrılır. Üzerine hazırlanan sostan gezdirilir ve son olarak da sotelenmiş tavuklu harç üzerine serpiştirilerek servis edilir.

5 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Süper bir salata olmuş,ellerinize sağlık...

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor.

Saygılar..

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Salatan nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Burcu Kayhan dedi ki...

Salata şahane görünüyor,ellerinize sağlık.Sevgiler:)

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Doğru söylüyorsun Limonlu Kekim, bir noktada mecburen alıyoruz.. Ben uzun zamandır ağzıma koyamıyorum ama öte yandan da ne yiyeceğiz diye soruyorum kendime.. Ellerine sağlık..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...