İlk yediğim anda çok beğendiğim, o kadar çok yaptım ki, artık gözüm kapalı yaparım diye tabir edebileceğim bir tarif daha :) Büyük kızımın; "anne nasıl yapıldığını bana göster, sen yokken ben yaparım" demesi lezzeti hakkında bir fikir verir sanırım :)
Malzemeler:
- 500 gr. tavuk eti (tercihim kemiğinden sıyrılmış kalçalı but)
- 1 su bardağı (200 ml) süt kreması
- 1 adet kabak (iri rendelenmiş)
- 1 adet havuç (iri rendelenmiş)
- 1 adet orta boy patates
- 1 su bardağı (200 ml) süt kreması
- 1 adet kabak (iri rendelenmiş)
- 1 adet havuç (iri rendelenmiş)
- 1 adet orta boy patates
- 1 paket kremalı mantar veya kremalı sebze hazır çorba (tercihim sebze çorbası)
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- karabiber
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- karabiber
Yapılışı: Kabak ve havuç rendenin iri kısmı ile rendelenir. Patates ve kemiğinden sıyrılmış tavuk eti iri küpler halinde
doğranır. Üzerine toz haldeki hazır çorba, kremakaşar peynirinin yarısı ve karabiber de eklenerek iyice
harmanlanır. Tüm karışım yağlanmış bir fırın kabına aktarılarak 180 dereceye ayarlı fırında üzeri
kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarmadan üzerine kalan kaşar peyniri de serpiştirilerek peynir eriyene kadar 5 dakika daha pişirilir ve sıcak sıcak servis edilir.
7 yorum:
limonlumm ben geldim.ellerine sağlık ne güzel her şey.uzuuuuun bi aradan sonra herkese merhaba benden.
görüntüsü çok güzel.tadınada şüphem yok.oğlum tavuğu çok seviyor bir an önce yapmam lazım:)
bende bloğuma beklerim:)
ellerinize sağlık çok güzel ve değişik bir tarif olmuş..Tarif listeme aldım.zevkle deneyeceğim..sevgiler..
Güzel Görünüyor Ellerine Sağlık..
Nice Güzel Tariflere...
hımmm nefis görünüyor:)
Ellerinize saglik ancak tavugu cig olarak mi koyuyorsunuz yoksa onceden biraz hasliyor musunuz?
Sevgili Şengül Yalçın, tüm malzemeler çiğden konuluyor, pişene kadar yaklaşık 40 dakika fırında kalıyor. İlginize teşekkür ederim, sevgiler...
Yorum Gönder