12 Haziran 2012 Salı

Fırında Çorbalı Tavuk


İlk yediğim anda çok beğendiğim, o kadar çok yaptım ki, artık gözüm kapalı yaparım diye tabir edebileceğim bir tarif daha :) Büyük kızımın; "anne nasıl yapıldığını bana göster, sen yokken ben yaparım" demesi lezzeti hakkında bir fikir verir sanırım :)

Malzemeler:

- 500 gr. tavuk eti (tercihim kemiğinden sıyrılmış kalçalı but)
- 1 su bardağı (200 ml) süt kreması
- 1 adet kabak (iri rendelenmiş)
- 1 adet havuç (iri rendelenmiş)
- 1 adet orta boy patates
- 1 paket kremalı mantar veya kremalı sebze hazır çorba (tercihim sebze çorbası)
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- karabiber
 

Yapılışı: Kabak ve havuç rendenin iri kısmı ile rendelenir. Patates ve  kemiğinden sıyrılmış tavuk eti iri küpler halinde  doğranır. Üzerine toz haldeki hazır çorba, kremakaşar peynirinin yarısı ve karabiber de eklenerek iyice harmanlanır. Tüm karışım yağlanmış bir fırın kabına aktarılarak 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarmadan üzerine kalan kaşar peyniri de serpiştirilerek peynir eriyene kadar 5 dakika daha pişirilir ve sıcak sıcak servis edilir.

7 yorum:

lemanice dedi ki...

limonlumm ben geldim.ellerine sağlık ne güzel her şey.uzuuuuun bi aradan sonra herkese merhaba benden.

Unknown dedi ki...

görüntüsü çok güzel.tadınada şüphem yok.oğlum tavuğu çok seviyor bir an önce yapmam lazım:)


bende bloğuma beklerim:)

Nurşen Aksoy dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel ve değişik bir tarif olmuş..Tarif listeme aldım.zevkle deneyeceğim..sevgiler..

Canlı TV dedi ki...

Güzel Görünüyor Ellerine Sağlık..
Nice Güzel Tariflere...

oyun sahane dedi ki...

hımmm nefis görünüyor:)

Unknown dedi ki...

Ellerinize saglik ancak tavugu cig olarak mi koyuyorsunuz yoksa onceden biraz hasliyor musunuz?

Limonlu Kek dedi ki...

Sevgili Şengül Yalçın, tüm malzemeler çiğden konuluyor, pişene kadar yaklaşık 40 dakika fırında kalıyor. İlginize teşekkür ederim, sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...