3 Ağustos 2012 Cuma

Yoğurtlu Fellah Köftesi


Ana yemeğin yanı sıra sofraya meze olarak yapılan fellah köftesi, ana yemeği bile gölgede bırakabilir. Aslında sarımsaklı yoğurdu bol tutularak iftar masasına getirilen fellah köftesi pekala ana yemek de olabilir, sonrasında masaya gelen buz gibi karpuz da üzerine cilası :) Yalnız aman dikkat bulgurlu köfteleri fazla kaçırmayın, sonrasında mide şişkinliği yaratabilir :)

Malzemeler:

- 1 su bardağı köftelik ince bulgur
- 1/2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıcak su
- tuz, karabiber, kimyon

Yoğurt Sosu İçin:

- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- tuz, kırmızı biber, nane

Yapılışı: Köftelik ince bulgur sıcak su ile ıslatılarak üzeri kapatılarak bulgurlar şişene kadar dinlendirilir. Bulgur şişince un, yumurta, tuz ve baharatlar da eklenerek iyice yoğrulur. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparılarak  avuç içerisinde yuvarlanır ve her birinin ortasına işaret parmağı ile bastırılarak içi hafif çukur hamur topları elde edilir. Yayvan bir tencere içerisine su ve tuz konularak kaynatılır. Su kaynamaya başladığında köfteler içerisine atılarak 10 dakika kadar haşlanır. Bir kevgirle köfteler servis tabağına alınır ve üzerine hazırlanmış sarımsaklı&yoğurtlu sos dökülür. Servis etmeden önce üzerinde tereyağlı&salçalı sos, kırmızı pul biber ve nane gezdirilir.

8 yorum:

BAL ANNE dedi ki...

mmmm....enfes ...ellerinize sağlık...iftara yapcagım....
sevgiler..

Nurşen Aksoy dedi ki...

Bayılırım,çok severiz..Ama bizim burda adı fıstıklı köftedir.fıstık şeklinde dökeriz..üzerinede hamur kızerması yaparız..ellerinize sağlık..nefis olmuş sizinkida..sevgiler..

Unknown dedi ki...

Yoğurtlu tarifler benim için her zaman ana yemek olmuştur:)
Fellah köfte de bunlardan biri elbet.
Ellerine sağlık canım.
Hayırlı cumalar diliyorum..

LEZZETİKRAM dedi ki...

biz çok severiz bunu,bencede ana yemeği geçmiştir,ellerine sağlık :)

Pembe Tatlar dedi ki...

Off gece gece canım çekti ellerine sağlık canım :)

Fincan Teyze dedi ki...

ellerine sağlık. çok güzel görünüyor. Bloğunu tesadüfen buldum. Biraz inceleyince takip etmeye karar verdim. Tekrar görüşmek dileğiyle...

durutarifler dedi ki...

Hayallerinize bir bir ulaşacağınız, sevdiklerinizle hep beraber olacağınız ,sağlıklı, mutlu ve her zaman gülebileceğiniz nice bayramlara !

Sevgiler

pratik tarifler dedi ki...

tek kelime ile nefis görünüyor....
sizinki kadar güzel olmasada bu da benim fellah köfte tarifim
incelerseniz memnun olurum :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...