21 Eylül 2012 Cuma

Şalgam Sulu Bulgur Salatası


İş yerinde herkes tatillerinden dönüp de tatil anılarını anlatırken, dolayısı ile konu, artık "gezdiğin-gördüğün senin olsun, bana yediklerini-içtiklerini anlat"a dönüşen yemek sohbetlerine geldi. Şalgam suyunda pişen bulgur salatası, tatilde tadılan değişik tatlardan biri olarak hemen ilgimizi çekti tabii. Bahseden arkadaşım da sağolsun hemen yapıp getirdi, biz de böylece bu lezzetli ve pembe rengi ile sofralarda hemen dikkati çeken salatayı denemiş olduk. Bundan sonraki ilk misafir sofrasına yapılacaklar listemde kendiler :)

Malzemeler:

- 1½ su bardağı yemeklik iri bulgur
- ½ lt. şalgam suyu
- 7-8 adet kornişon turşu
- 1 su bardağı mısır
- yarım demet dereotu
- 8-10 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Küçük bir tencereye bulgur ve şalgam suyu konularak bir taşım kaynatılır. Kaynayan bulgur ara ara karıştırılarak soğumaya bırakılır. Diğer tüm malzemeler ince kıyılarak harmanlanır. Soğumuş ve şişmiş olan bulgur, ince kıyılmış harca ilave edilerek karıştırılır ve servis edilir.

19 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Değişik bir lezzet olmuş..Lezzetini merak ettim..İlk misafirimde bende deneyeceğim..paylaşım için teşekkür..sevgiler..

Gülcan dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerinize sağlık hayırlı cumalar.

Nes-Kayfee / Nesli dedi ki...

oyy çok güzel harika görünüyor yarım bardak şalgam suyu yeterli oluyor mu canım diri kalmıyor mu bulgurlar

Limonlu Kek dedi ki...

Sevgili Nesli, şalgam suyu yarım bardak değil yarım litre, yani 2,5 su bardağı.

Gönülünce dedi ki...

Şalgam suyu ile çok değişik bir lezzet olmuş...Rengine'de bayıldım doğrusu:))...Emeklere sağlık yiyenlere de afiyetler olsun...

İyi hafta sonları dilerim....

LaMa dedi ki...

benim gibi mor bir lamaya harika bir tarif!
mayhostur da ne guzel! yiyenlere afiyet olsun

fatosun mutfagından... dedi ki...

tadını çook merak ettim..görünüşü süper...denenmeli..sevgiler

LeylaK dedi ki...

Ne kadar güzel bir renk almış o :) Harika.

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Rengine bayıldım, hemen deneyeceğim.
Sevgiler, Pırıl.

fatma dedi ki...

yaptım misafirlerime ikram ettim çok hoş

Unknown dedi ki...

davet sofraları için çok güzel bir sunum..

Filizsel-veriler dedi ki...

yemeklik bulgur iri olmuyomu kısırlık bulgurla hiç denedinizmi

Limonlu Kek dedi ki...

Sevgili Filiz, ince bulgur ile de olur tabii, neden olmasın, ancak iri bulgur görsel olarak daha güzel duruyor. Sevgiler...

semmma dedi ki...

allahım! rengine aşık oldum, sahur vakti anne bizde niye yok diye ağlayasım geldi.. ellerine sağlık!

Unknown dedi ki...

1/2 tam olarak kaç bardak oluyor ? şalgam için ve bulgur için açıklarmısınız lütfen

Limonlu Kek dedi ki...

Sevgili Ceren Yıldız, daha açıklayıcı olması için şöyle ifade edeyim; bir buçuk (1,5) su bardağı bulgur, iki buçuk (2,5) su bardağı=yarım litre şalgam suyu kullanılıyor tarifte. Umarım dener ve çok beğenirsin. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Tuz ve baharat katılmıyor mu?

Unknown dedi ki...

Tuz ve baharat katılmıyor mu?

Limonlu Kek dedi ki...

Sevgili Ayşegül, şalgam suyu hele ki acılı olursa başka bir baharat ve tuz katmaya gerek duyulmuyor, içerisinde acı ve tuz mevcut çünkü. Ancak damak zevkinize göre tuz bir miktar daha eklenebilir. Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...