Baklava hamuru denen mucizevi hamurlar var ya, biz hanımların kurtarıcısı hani :) Çıtır börek istediğimizde, yendiğinde çıt-çıt ses çıkaran tatlılar yaptığımızda veya kahvaltı için sıcak birşeyler yapsam dediğimizde hemen imdadımıza yetişiyor. Çoğunluk olarak fırında, yufka katları arasına yağ sürerek börek olarak yaptığım hamurları bu kez aralarına su sürüp kızartarak kullandım, sonuç yine çok güzel. Bir nevi yalancı patates kroket de diyebiliriz tarif için, ama ister 5 çayına, ister kahvaltıya, ister akşam yemeğinde etin yanına çok iyi gidiyor inanın...
Malzemeler:
- 6 adet hazır baklava yufkası
- 3 adet patates
- 8-10 dal maydanoz
- tuz, karabiber
- kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı: Patatesler haşlanarak iyice ezilir, püre haline getirilir. İçerisine incecik kesilmiş maydanoz, tuz ve karabiber de ilave edilerek karıştırılır. Baklava hamuru alınarak düz bir zemin üzerine serilir. Üzerine fırça yardımı ile su sürülerek diğer hamur üzerine kapatılır. İkinci hamurun da üzerine fırça ile su sürlerek üçüncü hamur serilir. Hazırlanan patates püresinin yarısı, hamurun kısa kenarına boylu boyunca konularak sıkı bir rulo yapılır. Diğer 3 baklava hamuruna da aynı işlem uygulanır. Rulolar yaklaşık 5-6 cm boyunda kesilerek 2-3 saat buzdolabında bekletilir. Servis yapmadan önce bol kızgın yağda, altın rengini alana dek kızartılır ve sıcak olarak servis edilir.
10 yorum:
Böreklere bayıldım en kısa zamanda deniycem,kızartırken patatesler dağılmıyor mu ,bir püf noktası varmı? Ellerinize sağlık ...
ımm ellerine sağlık Neval Abla. Baklava yufkası ile börek gerçekten harika oluyor...
Harika fikir, ilk fırsatta deneyeceğim. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
çıtır çıtır harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Tam benlik tarif limonlu kekim
Ellerine sağlık
Sevgiler
çıtır bir börek ne güzel.Bu arada söylemeden geçemeyeceğim bloğuna her ziyarette canım Limonlu Kek istiyor.ELİNE SAĞLIK..
Bu tarifleri nerden buluyorsunuz, hepsi harika. Emeklerinize sağlık...
Merhaba Neval Ablacım,
Harika bir tarif vermişşin en yakın zamanda deneyeceğim , birde patates kroket tarifi var mıdır sende, yayınlarsan çok memnun olurum.
Sevgilerimle,
Eda.
merhaba
bunu fırında nasıl pişirebilirim acaba.teşekkürler
Sevgili Adsız, fırında da pişirebilirsin tabii, ancak katlara su yerine eritilmiş tereyağı sürmeni tavsiye ederim, fırına vermeden önce de üzerine yumurta sarısı sürebilirsin. 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri altın rengini alana kadar tutabilirsin. Sevgiler...
Yorum Gönder