Sarımsak neyin içerisine girse çok severim, hele yoğurdun ekürisi olmuşsa iki kat severim, sosyete mantısını bu yüzden çok sevdim. Demek sosyetenin mantısı da böyle oluyormuş, aslında bildiğimiz fırında çıtır çıtır pişmiş gül börek, üzerine de sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos, ooofff daha başka ne ister ki insan, tabii sağlıktan başka :) Herkese sağlıklı ve mutlu günler....
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
İç Harcı İçin:
- 300 kg. kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- tuz,karabiber, kırmızı biber
Yoğurtlu Sos İçin:
- 5-6 yemek kaşığı yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- tuz, toz kırmızı biber
Yapılışı: İç harcı hazırlamak üzere soğan ince rendelenir. Orta boy bir tavaya alınarak 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavrulur. Soğanlar hafif pembeleşmeye başladığında kıyma, salça ve baharatlar eklenerek bir süre daha çevrilir ve ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Bu arada ilk yufka tezgaha serilerek, üzerine su ve yağ karışımı sürülür. Yufka dörde bölünerek herbir parçanın üzerine hazırlanan kıymalı harçtan paylaştırılır ve geniş olan tarafından başlayarak rulo şeklinde sarılır. Hazırlanan rulolar kendi içerisine bükülerek gül şeklinde sarılır. Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır. Börekler fırın tepsisine alınarak, üzerine yağlı su karışımından sürülerek 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana dek pişirilir. Börekler pişerken sarımsaklı yoğurt sosu hazırlanır. Küçük bir sos tenceresinde tereyağı kızdırılarak kırmızı biber ilave edilir. Börekler fırından çıktığında üzerine yoğurt sos ve kırmızı biberli sos dökülerek sıcak olarak servis edilir.
5 yorum:
Nefis bir lezzet bayılırım,ellerinize sağlık:)
bayılırımmmmmmmm.
Sevgili Neval ben bayılırım sosyee mantısına. nefis olur. Ellerine sağlık.
Ellerine sağlık enfes görünüyor, şahsen benim en çok sevdiğim börek tariflerindendir...
Nevalcim harika olmuş,eline sağlık.
Yorum Gönder