21 Ocak 2013 Pazartesi

Yoğurtlu Patates Topları


İnsanın halet-i ruhiyesi her zaman bir olmuyor. Kimi zaman güneş seni canlandırıyor, kimi zaman da gözünün içine battığını hissettirerek acıtıyor. Bazen dinlediğin şarkıya avaz avaz eşlik ediyor, bazen en ufak bir sese tahammül edemeyerek radyoyu kapatıyorsun. Bazen yalnız kalmak istiyor bazen de kalabalıkların arasına karışmak veya evini sevdiklerinle tıka-basa doldurmak istiyorsun. İşte kalabalık dostlarınla beraber isen bu patates topları iyi gider, hele yanında çay da varsa (Nedense patates püresi benim gözümde yalnız yenecek bir şey değil, kendisini hep kalabalık ortamlara yakıştırıyorum :) Herkese mutlu, neşeli, sevdikleri dostları ile geçecek güzel bir gün diliyorum :)

Malzemeler:
- 1 kg patates
- 1 adet havuç
- 1 adet haşlanmış pancar
- 6-8 dal dereotu
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- tuz, karabiber, kırmızı pul biber,nane

Yapılışı: Patatesler soyulup temizlenerek haşlanır. Patatesler yaklaşık 30 dakika kadar haşlandıktan sonra rendelenerek püre haline getirilir. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirildikten sonra üç eşit parçaya ayrılır. Dereotları incecik kıyılır, havuç ve pancar da rendenin ince tarafı ile ayrı ayrı rendelenir. Her bir patates püresine farklı bir çeşni eklenerek kaynaşana kadar yoğrulur. Üç ayrı püre karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlatılır ve her bir topun içi oyularak çanak şekli verilir. Ayrı bir kapta sarımsaklı yoğurt sosu hazırlanır. Bir tatlı kaşığı yardımı yoğurtlu sos, patates toplarının oyuk olan kısmına doldurulur. Üzerine kırmızı pul biber, nane, hatta isterseniz mantı üzerine dökecekmiş gibi yağda kızdırılmış toz biber gezdirilerek servis edilir.
 

3 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerinize sağlık,nefis bir sunum olmuş...sevgiler..

Adsız dedi ki...

Oğlumun doğumgünü için yapmayı düüşündüm de bir gece önceden yapsak patates toplarını tadında bir değişiklik olur mu ?Bu güzel görüntüyü ve lezzeti korumak isterim de.

Limonlu Kek dedi ki...

Burçin Hanım, patates toplarını 1 gece önceden yapabilirsiniz, ancak sarımsaklı yoğurdu servis etmeden 1-2 saat önce koyarsanız , sarımsak ağır kokmaz, sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...