19 Şubat 2013 Salı

Damla Sakızlı Karnabahar Çorbası


Şimdi karnabaharın tam mevsimi, heryer de bembeyaz kar gibi açılmış çiçekleri ile marketlerde-pazarlarda göz dolduruyor. Ne yalan söyleyeyim; Sıvı Becel Pratik Blogger Buluşması'na gidene kadar sadece yemeğini ve kızartmasını yapmıştım. O gün menüde karnabahar çorbasını görünce azıcık dudak da bükmüştüm, ama sonuçta beni utandıran ve yüzümü güldüren bir lezzet çıktı. Hem lezzetli, hem de ağzına karnabahar sürmeyen çocuklara faydalı kar gibi beyaz bir çorba. Ben şimdiden afiyet olsun diyeyim bari :)

Malzemeler:

- 2 yemek kaşığı becel pratik (35gr)
- 2 yemek kaşığı tepeleme un (30gr)
- 3 su bardağı tavuk suyu (600ml)
- bir orta boy kase karnabahar (215 gr)
- 1-2 adet damla sakızı (1 gr)
-  ½ çay bardağı süt kreması (50 gr)
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 adet defte yaprağı
- tuz, beyaz tane karabiber, muskat rendesi
 
Yapılışı: Bir tencere içerisine yağ ve un alınarak kavrulur. Unun kokusu çıkmaya başladığında tavuk suyu eklenerek çırpıcı ile karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Küçük küçük parçalara ayrılan karnabaharlar içerisine ilave edilir. Karnabaharlar diriliğini kaybetmeye başladığında damlasakızı da atılarak blenderdan geçirilir. Pişmeye yakın krema ve baharatları da ilave edilerek ocağın altı kapatılarak servis kaselerine alınır. Üzerine kruton (kızarmış ekmek küpleri) konularak servis edilir.

3 yorum:

aslı dedi ki...

çok değişik bir tarif. küçük bir miktar yapıp deneyeceğim. sevgiler.

Nilgün Komar dedi ki...

merak ettim tadını

Asyadan Esintiler dedi ki...

mmm nefis bir çorba.muhakkak denemeliyim.sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...