21 Mart 2013 Perşembe

Balkabaklı Milföy


Kabak tatlısını çok seven bir eşim var. Neredeyse 10 günde bir elinde kocaman bir kabakla gelir, şununla bir tatlı yapsa der :) Benim de cevabım hep aynı olur, "Sen kes, dilimle ben hemen yaparım." Gerçekten de eğer balkabağını temizleyecek ve dilimleyecek biri olmazsa elim asla ona gitmez, buzdolabında koca bir yer işgal etmeye devam eder. Ama seven ne yapmaz, eşim alır hevesle temizler, ben de bir o kadar hevesle pişiririm. Bu kez bir kaç dilimini püre haline getirip milföy hamurunun içerisine kattım. Eşim dahil herkes severek yedi, sizler de severek yersiniz eminim :)
 

Malzemeler:

- 4 adet milföy hamuru
- 4 yemek kaşığı balkabağı püresi
- 10-12 adet ceviz içi
- üzerine serpmek için pudra şekeri

Yapılışı: Kabak tatlısı tarifine göre pişirilir. Büyüklüğüne göre değişse de 4-6 dilim kabak tatlısı ezilerek püre haline getirilir. Püre içerisine dövülmüş ceviz içi de ilave edilerek balkabaklı harç hazırlanır. Bu arada milföy hamurları dışarıda bekletilerek çözdürülür. Her bir hamurun üzeri, kenarlarından 1 cm kadar pay kalacak şekilde 6 paralel çizgi halinde kesilir. Hazırlanan balkabaklı harçtan 1 kaşık alınarak her bir milföyün ortasına konulur. Milföyün kesilmeyen uçları ortada birleştirilerek yanlardan da sıkıştırılır ve birleşim yeri altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında milföylerin reni hafif değişene kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra ılınınca servis tabağına alınarak üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.

7 yorum:

ebru dedi ki...

Hımm milföyler nefis görünüyor. Hele ki kabaklı. Ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

çok lezeetli gözüküyor..eşiniz sıklıkla kabak getirmesine şaşmamak lazım böyle güzel tarifler yanında gelince :)afiyet ve sağlıkla...

Unknown dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerine sağlık.

aslı dedi ki...

süpper görünüyor. ellerinize sağlık. bende yapacağım. sevgiler.

mutfagabuyrun dedi ki...

denemedim ama nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

lezzetyolculugu dedi ki...

çok pratik ve şık sunum ellerine sağlık.

nergis mevsimi dedi ki...

Elinize sağlık.Ben de balkabaklı olan herşeyi seviyorum ve her şekilde yapmaya çalışıyorum.Kurabiye,tart,börek ne yapsanız oluyor :)Kabuklarını temizlemek benim için de zor oluyordu ama pazarcıların nasıl temizlediğini gördüğümden beri dilimlere ayırdığım kabağı sebze soyucu ile temizliyorum.Denerseniz,çok pratik bir temizleme yöntemi.Sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...