13 Mart 2013 Çarşamba

Tavuklu Akdeniz Salatası


Nasıl güzel bir gün değil mi? Böyle güzel ve güneşli bir güne de ancak; mis gibi zeytinyağı, balsamik sirke ve Akdeniz yeşillikleri ile sıcak yaz günlerini hatırlatan nefis bir İtalyan lezzeti yakışır :) Sıcağı sıcağına gelsin o zaman Tavuklu Akdeniz Salatası...

Malzemeler:

- 2 adet tavuk gögsü
- 200 gr akdeniz yeşilliği
- 6 adet çeri domates
- 1 çay bardağı  ceviz
- 2-3 dal taze kekik
- 1 tatlı kaşığı balzamik sirke
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, karabiber

Yapılışı: Tavuk gögüsleri arzu edildiği gibi doğranarak zeytinyağında sotelenir. Tavuk parçaları altın rengini almaya başladığında tuz ve karabiber ilave edilerek soğumaya bırakılır. Zeytinyağı ve balzamik sirke karıştırılarak vinaigrette sosu hazırlanır. Büyükçe bir kaseye akdeniz yeşillikleri elle iri parçalar halinde bölünür, üzerine ikiye kesilmiş çeri domatesler, iri parçalanmış ceviz ve kekik yaprakları ilave edilir. Kızartılan tavuk parçaları ve en sonunda vinaigrette sosu da konulup iyice karıştırılır. Servis tabağına alınarak servis edilir. Arzu ederseniz üzerine dilediğiniz bir peyniri de ilave edebilirsiniz.

5 yorum:

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Tam gezmelik bir hava ama maalesef ki çalışıyoruz:(
Bu güzel salatayı paylaştında içimiz açıldı biraz:)
Çok severim salataları helede böyle tavukla zenginleştirilmiş salataları
Ellerine sağlık,sevgiler:)

keyiflisofram dedi ki...

Çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık
yaz gelmeden salatalara ağırlık versek iyi olacak...

lezzettabağı dedi ki...

limonlu kek akdeniz salatasını bende çok severim. sende ne güzel anlatıp resimlemişsin vallahi canım çekmedi değil. bu aralar bu salatayı yapabilirim hafif ve lezzetli olmasından dolayı aklşam hiç yemek yemeyen kızlarımda yerler..kocaman sevgiler.

Pasaklı Kraliçe dedi ki...

favorilerimden biridir her zaman kendisi...

Adsız dedi ki...

Merhaba, tariflerinizi çok beğeniyorum, her yeni tarifinizi sabırsızlıkla bekliyorum inanın. Küçük de bir sorum olacak, balsamik sirke yerine nar ekşisi kullanılabilir mi? Teşekkürler ve tebrikler.
Nalan Soydan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...