3 Mayıs 2013 Cuma

Yumurta Salatası

 
Efendim 2 gündür tarifsiz bir post yayınlamış durumdayım, hatta "yer sofrası" arkadaşım tarifi nasıl göreceğim diye de sormuş. Ben de neredeyse 1 haftadır bloga uğrayamadığım için şu an farketmiş durumdayım :) Yumurta salatası fotoğrafını yükleyip, tarifini de sonra yazarım diyerek neredeyse 1 yıl öncesinden 30 Nisan'a (kendimce uzak bir zaman olduğunu düşünmüşüm herhalde :) planladığım bir tarifti, tabii arada kendisini unutmuş gitmişim. Ancakkk kahvaltı için öylesine güzel bir alternatif ki, yumurta sevmeyene bile yedirir kendisini. Ben unuttum, ama siz unutmayın diyerek sevgilerimi gönderiyorum :)

Malzemeler (4 kişilik):

- 4 adet kaynamış yumurta
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 8-10 dal taze reyhan
- tuz, karabiber

Yapılışı: Haşlanmış yumurtalar, sarısı da dahil olmak üzere minik küpler halinde doğranır. Ayrı bir sos kabında limon suyu, zeytinyağı ve dilediğiniz baharatlar ve tuz iyice karıştırılır. Reyhan yaprakları da ince ince kıyılır. Tüm malzemeler bir araya getirilerek nazikçe harmanlanır ve servis edilir. Afiyet olsun :)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Salatanızın tarifini göremedim. aşka bir yerlere basmam gerek acaba?Sunum için seçtiğiniz tabak çok güzelmiş. Ellerinize sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...