Daha önce pek çok kere kısır yapmışlığım ve tabii yemişliğim var, hatta çoğunlukla yaptığım önceki kısır tarifime buradan ulaşabilirsiniz. Sonra sevgili arkadaşım Özlem'in bebeğini görmeye gittiğimde yaptığı kısıra hayran kaldım, öncesinde hiç sarımsaklı kısır yememiştim. Eğer küçücük sarımsak dişlerinin bir kısıra ne katacağı hakkında bir fikir yürütemiyorsanız, çabucak yapıp denemenizi tavsiye ederim. Kaşık kaşık yenen lezzet patlamasını ancak böyle anlayabilirsiniz :) Özlem'ciğim sana da, bu yeni lezzeti kazandırıdğın için çok teşekkür ederim, minik Peyker çabucak, sağlıkla büyüsün inşallah :)
Malzemeler:
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur
- 1 demet taze soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates
salçası- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- 7-8 dal taze nane
- yarım demet maydanoz
- 5-6 adet kornişon turşu
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- tuz, kırmızı pul biber, karabiber
3 yorum:
Bende hemen yapar yerim o zaman 😊
hımmm çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
tam antep usulu olmus, bilirsiniz antepliler herşeye sarmısak ekler....bende ilk kısır yaptığımda deneyeceğim....güzel paylaşım...sevgiler
Yorum Gönder