18 Kasım 2013 Pazartesi

Zencefilli Kolay Kurabiye


Soğuk günler yavaş yavaş başladı artık, güneş kendini gösterse de bizleri ısıtmaya yetmiyor sanki. Ama olsun, önemli olan içimizin güneşi hep sıcak olsun değil mi :) Bugünkü tarif özellikle çocukları çok sevindirecek cinsten. Evdekilerin kurabiye tabağının başına bir gittiklerinde 2'şer-3'er tane almadan dönmediklerini hemen söyleyeyim. Cumartesi bir ölçüden yapıp, yoğun ısrarlara dayanamayıp Pazar günü tekrar pişirdiğimi söylersem ne demek istediğimi anlayacaksınız :) Kahvaltıya, okul beslenmesine derken ikinci tepsi de bitti gitti...

Malzemeler:

- 250 gr. Sana Hamurişi (oda sıcaklığında)
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- aldığı kadar un (yaklaşık 3,5-4 su bardağı)

Yapılışı: Un haricindeki tüm malzemeler derince bir yoğurma kabına alınarak azar azar unu ilave edilir. Ele yapışmayan, ancak sert olmayan, oldukça yumuşak bir kıvamda hamur hazırlanır. Dilediğiniz şekilde şekil verip, önceden ısıtımış 170 dereceye ayarlı fırında kurabiyeler altın rengini alana dek yaklaşık 12-15 dakika pişirilir. (Ben Tchibo'nun silikon kurabiye kalıbında pişirdiğimi ve çok memnun kaldığımı hemen ekleyeyim.)

2 yorum:

Saglıklı Mutfak Hilal dedi ki...

evet sevdim çok kolaymış. ama ben senin şeklinden yapmak istesem nasıl yapacağım ;)))) not aldım yapılacaktır :)Eline sağlık nevalim

Saglıklı Mutfak Hilal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...