23 Aralık 2013 Pazartesi

Balık Kokoreç


Güneşli, ancaaakkk buzzz gibi bir İstanbul sabahından günaydın herkese. Önemli olan yüreğimiz sıcak olsun değil mi? Bugün de hem yüreğinizi hem de midenizi sıcak tutacak, çok lezzetli, bir o kadar da pratik bir tarifim var sizlere. Evde kokoreç keyfini yaşamak isteyenlere şiddetle tavsiye edilir. Neredeyse haftada bir kokreç krizine tutulan benim gibiler için kaçırılmaz bir fırsat olduğunu hemen ekleyeyim :)

Malzemeler:

- 100 gr. beyaz etli balık fileto
- 1 adet sivri biber
- yarım domates
- 1 diş sarımsak
- 30 gr. tereyağı
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- bir tutam taze nane veya fesleğen
- tuz, kekik, pulbiber, kimyon
- lavaş ekmeği

Yapılışı: Sızma zeytinyağı tavaya alınarak kızdırılır. İçerisine ince doğranmış sarımsak ilave edilerek kokusu çıkana dek kavrulur. Balık fileto tavaya alınarak arkalı önlü pişirilir. (çok kuru olacak şekilde pişirmeyin) Balık piştiği zaman tavadan alınır ve ince ince doğranır. Sivri biber, domates çok ince olarak doğranır. Tavaya bu kez tereyağı alınarak eritilir. Önce biber, ardından balık ve en son domates ilave edilerek sotelenir. Tuz ve diğer baharatlar da tavaya alınarak iyice karıştırılır ve ocağın altı kapatılarak lavaş ekmeğine alınarak dürüm şeklinde sarılır. Sonrasında da afiyetle yenir :)


2 yorum:

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Mmm...hem de çok besleyici olmuş, acı seven çocuklarıma da yedirebilirim :) çünkü küçük oğlum balık adını duyunca 10 mt. uzağa kaçıyor :(

Unknown dedi ki...

çok lezzetli bir şey bu ellerine sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...