Bir kurabiye düşünün yapımı zahmetsiz, 15 dakikaya tabağınızda, lezzeti dillere destan, misafirler yedikçe "mımm, nasıl güzel bir kurabiye bu!" diyorlar. Ne dersiniz, bir şey demez hemen denersiniz değil mi? Sevgili Zerrin'in facebook sayfasında daha görür görmez gidip mutfağa yapmıştım, hiç de pişman değilim, hatta hergün yapasım var. Ancak biraz tehlikeli, gide gele hemen bitirtiyor kendisini çünkü. Çok övdüm bu kurabiyeyi, anladınız siz onu :)
Malzemeler:
- 2 su bardağı fındık
- 1 su bardağı+1 kase pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurtanın akı
Yapılışı: Fındıklar rondodan çekilerek un haline getirilir. İçerisine (1 kase pudra şekeri haricindeki)diğer tüm malzemeler ilave edilerek yumuşak ve yağlı bir hamur elde edilir. , Hamurdan koparılan ceviz büyüklüğündeki parçalar elde yuvarlanarak, kase içerisine konulan pudra şekerine bulanır. Kurabiyeler yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine dizilerek 160 dereceye ayarlı fırında 8 dakika kadar pişirilir. (Fazla pişirmeyin, istenen özellik; dışı sert ancak içi yumuşak olması) Fırından çıkarıınca soğuyana kadar beklemeyi ihmal etmeyin. Afiyet-şeker olsun...
10 yorum:
Ellerine sağlık canım, kakaolusunu denememiştim, bu kadar meth ettikten sonra muhakkak deneyeceğim :)
Sevgiler, iyi haftalar...
ımmm çok severim ellerine sağlık Neval abla...
Ellerinize saglik, mutlaka denemek isterim... Ancak ne kadar ve ne yagi kullandiginizi ögrenmem mümkün olabilir mi? Sevgilerimle,
Filiz Hanım merhaba, kurabiye tarifinde herhangi bir yağ bulunmuyor, fındığın kendi yağı un haline geldiği zaman yeterli oluyor. Yumurtayı nispeten küçük boy tutmakta yarar var. Sevgiler...
bugün kurabiyeyi yaptım ama benim ki taş gibi oldu 8 dakika pişirin yazmışsınız ama 8 dakikada çatlaklar oluşmadı bende daha pişmemiştir diye 20 dakikadan fazla pişirdim o zaman sizinkinin görüntüsünde oldu . tadı bu haliyle bile çok güzel ama yemesi biraz zor. çatlaklar oluşmasa bile yaklaşık 8 dakika pişirip cıkarmam mı gerekir cevap bekliyorum lütfen şimdiden teşekkürler
Sevgili Adsız, çatlaklar bol pudra şekerine bulandağında daha fazla oluyor, pişme ile alakalı değil. 8 dakika pirişme için yeterli, aksi halde sizde olduğu gibi kurabiyeler çok sert olur. Kurabiyeler fırından ilk çıktığında pişmemiş gibi çok yumuşak olabilir, aldanıp da yeniden fırına atmayın, sonradan sertleşiyor. Tekrar denemenizi tavsiye ederim. Sevgiler...
Bol pudra sekerine bulayinca catlaklar daha mi cok oluyor yani. Ilginiz icin tesekkurler.tekrar yapicam cunku tadi cok guzel.
Evet, nispeten pudra şekeri fazla olunca çatlaklar belirgin oluyor. Umarım bu kez olur, ben de merakla bekliyorum ikinci denemenizi, sevgiler :)
Merhaba
Bu tarifinizde kabartma tozu yok mu?
Sevgili Adsız, hayır yanlışlık yok, içerisine kabartma tozu konmuyor. Sevgiler...
Yorum Gönder