3 Şubat 2014 Pazartesi

Neşeli Sosisli Makarna


Dışarıda nasıl bir ayaz var, hava güneşli ama insanın kanını donduracak kadar soğuk. O yüzden çocuklarla birlikte evde oturasım var. Ancak onlar da tatilde oldukları için illa değişik bir şeyler yapmak istiyorlar. Ben de "Değişiklik mi istiyorsunuz, oturun bakalım masaya sosislerin içerisinden dikkatlice şu makarnaları geçirin bakalım." dedim. "Aaa nasıl bir şey bu, değişikmiş." diye diye bütün sosisleri şişlediler :) Hem onlara değişiklik, hem bana kolaylık oldu. Siz de çocuklarınızla basit bir tarif paylaşmak istiyorsanız eee haydi  buyrun o zaman tarife :)

Malzemeler:

- yarım paket spagetti makarna
- 350 gr. parmak sosis
- 3 adet olgun domates rendesi veya 5 yemek kaşığı domates sosu
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2,5 litre su
- tuz

Yapılışı: Parmak sosislerin her biri 3 parçaya, spagetti makarnalar da ortadan ikiye bölünür. Her bir sosis parçasından ortadan ikiye bölünmüş spagetti makarnadan 4 adedi geçirilir. Makarna suyu için; her 100 gr. makarna için 1 litre su, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı derince bir tencereye alınarak harlı ateşte kaynamaya bırakılır. (Arzu ederseniz tatlandırmak için kaynamaya yakın içerisine 1 adet tavuk bulyon atılır.) Makarna suyu kaynadığında içerisine sosisli makarna atılarak karıştırılır. Sosisler ve makarnalar haşlandığında kevgire alınarak suyu süzdürülür. Aynı tencerenin içerisine sıvıyağ, domates rendesi ve tuz alınarak domates suyunu çekene dek kavrulur. Üzerine suyu süzülmüş spagettiler ilave edilerek makarnaların kopmaması için narince karıştırılarak tüm sosun makarna ile özdeşleşmesi sağlanır. İyice karıştığında servis tabağına alınarak servis edilir.

1 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

Canım ellerine sağlık adı güzel olmuş .Bende dün yapmıştım ama bol domatesli biberli olarak çocuklar adını ahtapot makarna diyorlar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...