8 Şubat 2014 Cumartesi

Ayva Marmeladı


Her zaman söylerim reçel yapmak çok kolay, gözünüzde büyütmeyin, mutlaka deneyin diye. Üstelik organik diye piyasada küçücük kavanozları dünya paraya satıyorlar ki, biz o kadarını zaten bir hafta sonunda tüketiyoruz. Organikse bu reçelim de tam organik, hatta o kadar ki yazlıkta ağaçlarda kalmış, yerlere düşmüş, yarısı çürümüş ayvalardan yapıldı. Çoğu göbekten çürümüş olduğu için koyacak sağlam çekirdek bile bulamadım, rengi o yüzden fazla koyu olmadı. Çam fıstıkları da; topladığımız ve sıcak ortamda bekletip kendiliğinden açılan çamların pulları altından toplandı. Eh daha ne olsun :)

Malzemeler:

- 1 kg ayva
- yarım kg. toz şeker
- yarım litre su
- 1 kahve fincanı çam fıstığı
- 3-4 adet karanfil
- 5-6 adet ayva çekirdeği
- yarım limonun suyu

Yapılışı: Ayvalar yıkanıp temizlenerek dış kabukları soyulur ve rendenin iri kısmı ile rendelenir. Derince bir tencereye limon suyu hariç tüm malzeme konularak birlikte kısık ateşte kaynatılır. Ayvalar yumuşayana, rengi koyu somon rengi alana dek kaynatmaya devam edilir. Bu aşamadan sonra limon suyu ilave edilerek 4-5 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...