7 Mayıs 2014 Çarşamba

Türk Usulü Yufkalı Suşi

 

Bu tarifi yazılı olarak ilk gördüğümde "Güzel olur mu ki acep?" diye bir tereddüd ettiğimi çok net hatırlıyorum, sonra kendisini yaparak  lezzeti ile beni utandıran tarifler kategorisine yerleştirdim kendisini. Her zaman diyorum (yani kendi kendime :) önyargılı olmak çok yanlıştır diye. Tarifin tek bir ricası var yapan kişiden; yufkanın çok ama çok taze olması. Marketlerden kalın açılmış, paketlenmiş, vakumlanmış, üzerine son kullanma tarihi basılmış yufkadan denemeyin, aynı lezzeti yakalayamazsınız. Ancak sadece yufka satan bir yer gördünüz mü de sakın kaçırmayın :)

Malzemeler:
 
- 1 adet yufka
- 1 adet salatalık
- 5 adet kuru kayısı
- 100 gr. tulum peyniri
- 1 avuç ceviz içi
üzeri için bal 
- arzu ederseniz batırıp yemek için soya sosu
 
Yapılışı: Yufka geniş bir tezgaha açılır. Yuvarlak olan kenar kısımları kesilerek büyük bir kare haline getirilir. Kare şeklindeki yufka ortasından iki parçaya ayırılır. Salatalık ve kuru kayısılar uzunlamasına şeritler halinde kesilir. Tulum peyniri ve ceviz içi kabaca ufalanır. Kesilen düz kenarlardan birinin uç kısmından yaklaşık 2 cm mesafe bırakılarak salatalık ve kuru kayısı dilimleri ile ufalanmış tulum peyniri ve ceviz içi  eşit dağılacak şekilde yerleştirilir. Yufka en az 6 tur olacak şekilde ve sararken sürekli elle sıkıştırılarak rulo haline getirilir. Uç kısmı su ile ıslatılarak açılmaması sağlanır. Rulo şeklindeki yufka keskin ve tırtıksız bir bıçakla 4-5 cm kalınlığında parçalara ayrılır. Her bir parça servis tabağına alınarak üzerine bol olarak bal dökülerek servis edilir. (Tarifin aslında soya sosu da mevcuttu, ancak ben hiç tercih etmedim.)

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

gerçekten değişik ve güzel bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...