27 Ekim 2014 Pazartesi

Sirkencebün Şerbeti


Bugün çok sağlıklı bir içecek tarifim var sizlere. Mevlana'nın da sevdiği ve önerdiği, Mevlevi mutfağının önemli şerbetlerinden olan Sirkencebün Şerbeti, sirkenin ekşiliği ile balın tatlılığı arasında gidip-gelen değişik bir lezzet. İşin püf noktası bal ve sirkenin eşit oranda karıştırılmasındaymış. Günde 1-2 bardak tüketildiğinde hazımsızlığa, mide şişkinliklerine iyi gelen, B grubu vitaminleri ve mineralleri açısından zengin çok faydalı bir içecek. Sodaya karşı ayrı bir düşkünlüğü olan benim için çok iyi bir alternatif oldu diyebilirim.

Malzemeler:

- yarım su bardağı bal
- yarım su bardağı üzüm sirkesi
- 4 su bardağı soğuk su
- 2-3 dal taze nane veya fesleğen

Yapılışı: Sirke, su ve bal iyice karıştırılarak homojen bir karışım elde edilir. Nane veya fesleğen yaprakları temizlenip yaprak yaprak ayıklanarak karışımın içerisine katılır. Şerbet soğuk olarak servis edilir.

1 yorum:

Yemek Blogları dedi ki...

Merhabalar. Yemek blogları için farklı bir uygulamamız var. Katılmak istermisiniz? katılım şartları için burayı okuyabilirsiniz. http://www.yemekbloglari.net/katilim-sartlari katılan yemek bloglarını görmek için burayı http://www.yemekbloglari.net/yemek-bloglari-listesi okuyabilirsiniz, sormak istediğiniz bir soru varsa sorularınıza cevap verebilirim sitemiz www.yemekbloglari.net

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...