Bugün çok sağlıklı bir içecek tarifim var sizlere. Mevlana'nın da sevdiği ve önerdiği, Mevlevi mutfağının önemli şerbetlerinden olan Sirkencebün Şerbeti, sirkenin ekşiliği ile balın tatlılığı arasında gidip-gelen değişik bir lezzet. İşin püf noktası bal ve sirkenin eşit oranda karıştırılmasındaymış. Günde 1-2 bardak tüketildiğinde hazımsızlığa, mide şişkinliklerine iyi gelen, B grubu vitaminleri ve mineralleri açısından zengin çok faydalı bir içecek. Sodaya karşı ayrı bir düşkünlüğü olan benim için çok iyi bir alternatif oldu diyebilirim.
Malzemeler:
- yarım su bardağı bal
- yarım su bardağı üzüm sirkesi
- 4 su bardağı soğuk su
- 2-3 dal taze nane veya fesleğen
Yapılışı: Sirke, su ve bal iyice karıştırılarak homojen bir karışım elde edilir. Nane veya fesleğen yaprakları temizlenip yaprak yaprak ayıklanarak karışımın içerisine katılır. Şerbet soğuk olarak servis edilir.
1 yorum:
Merhabalar. Yemek blogları için farklı bir uygulamamız var. Katılmak istermisiniz? katılım şartları için burayı okuyabilirsiniz. http://www.yemekbloglari.net/katilim-sartlari katılan yemek bloglarını görmek için burayı http://www.yemekbloglari.net/yemek-bloglari-listesi okuyabilirsiniz, sormak istediğiniz bir soru varsa sorularınıza cevap verebilirim sitemiz www.yemekbloglari.net
Yorum Gönder