20 Mart 2015 Cuma

Burger@'te Lezzetli Bir Tadım Günü


Burger@ beni çocuklarımla beraber bir tadım etkinliğine davet edince, itiraf edeyim ki; "Hamburger işte, daha farklı ne olabilir ki? " diye düşünmüşüm. Uzun zamandan beri de hamburgeri, evde yaptıklarım hariç, minimum düzeyde yiyoruz, artık gitmiyoruz veya sipariş vermiyoruz. Ama bu demek değil ki; çocuklar hiç aramıyorlar, aksine çok seviyorlar. Davette bir cümle dikkatimi çekti; "Tamamen yerli sermaye ile geliştirilen Burger@, annelerin içini rahatlatacak titizlilikte hazırlanan, Türk damak tadına uyarlanan doyurucu menüleri ile Türkiye'nin "burger" anlayışına farklı tarzı ile yepyeni bir soluk getiriyor." Madem çocuklar ve sağlık özellikle vurgulanmış, o zaman bu iddialarını görmek ve hamburger ile hasret gidermek üzere daveti kabul ettim.

Sevgili Gülay ve yeğeni de Burger@ davetlisi olunca, oldu mu sana harika bir 5'li :) Bizim tercihimiz Etiler şubesi idi, ama Nişantaşı, Çengelköy, Göztepe, Acıbadem de de şubeleri mevcut. Çocuklar tercihlerini 3'lü Mini Hamburger'den yana yaptılar. Ne güzel bir düşünce 3 ayrı soslu, 3 mini hamburger. Menüler sevimli metal tepsiler ve kaplar içerisinde geliyor. Şimdi "Aman ne olacak ha metal olmuş, ha plastik!" diyebilirsiniz belki ama, gözün doyması da çok önemli değil mi? Sonra bir soğan halkası ve patates geldi ki, lezzetini kızımın sözü ile açıklamaya çalışayım; "Anne, biz daha önce soğan halkası diye ne yiyormuşuz?" Hatta içitiğimiz ayranlar da şöyle kocaman saplı Susurluk Ayranı bardaklarında gelseydi ne güzel olurdu. Yemekten sonra gelen kahveler de yemeğin cilası oldu inanın, nerdee bir fast food restaurantında fincanda Türk Kahvesi içmek?

Bizlere menüleri seçmemizde yardımcı olan, her türlü sorumuz sabırla cevap veren Sevgili Zeynep'e ayrı bir teşekkür. Kendisinin de öğrenci olduğu Boğaziçi Üniversitesi'ne (Burger@ üniversitenin hemen karşısında) muhakkak gitmemizi tavsiye etmeseydi, o manzaradan da mahrum kalacaktık :)

Bizleri ağırlayan Burger@'e çok teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...