23 Mart 2015 Pazartesi

Panna Cotta


Çok kolay bir tatlı tarifi ister misiniz? O zaman haydi hemen Panna Cotta yapalım :) Lezzeti o kadar güzel ki, kimse bu kadar pratik olduğunu anlamayacak, bu tatlıyı yapmışsın, çok yorulmuşsun diye sizi kenarda bile oturtabilirler :) Herkese güneşli, güzel bir gün diliyorum...

Malzemeler:

- 1,5 su bardağı süt kreması
- yarım çay bardağı süt
- yarım çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı toz jelatin
- 1 paket şekerli vanilin

Sosu için:

- 150 gr. çilek
- 2 tatlı kaşığı pudra şekeri

Yapılışı: Bir su bardağı içerisinde süt ve toz jelatin karıştırılarak 2-3 dakika beklenir. Küçük bir tencerede krema ve toz şeker orta ateşte kaynatılır. Kaynamaya başladığında jelatinli süt ve vanilin de eklenerek karıştırılır. 1-2 dakika kadar malzemelerin kaynaşması beklendikten sonra ateşten alınarak kaplara paylaştırılır. Çilek blenderdan geçirilerek pudra şekeri ile birlikte şeker eriyene ve meyve hafif suyunu çekene kadar pişirilir. Kapların üzerine eşit miktarda paylaştırılarak 2-3 saat soğumaya bırakılır. Kuplar içerisinde servis etmek yerine kabından çıkarılarak tabakta servis etmek isterseniz, ıslatıldıktan sonra kalıp içerisine dökülerek 2-3 saat soğumasını beklemelisiniz. Soğuduktan sonra kalıp sıcak su dolu bir kaseye oturtulduktan sonra, panna cotta rahatlıkla kalıptan çıkacaktır. Çilekli karışım bu aşamada üzerine dökülerek servis edilir.

1 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Çokk nefis görünüyor. Kaşıkla dalasım geldi :)

Ellerine sağlık Neval ablacım.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...