24 Nisan 2015 Cuma

Develi'de Antep Lezzetlerini Tadımdaydık :)


Bir masa düşünün Antep Mutfağı'nın lezzetleri üzerinde sıralanmış; sıcacık pide, lavaş, tereyağı, tulum peyniri, turşu, gavurdağı salatası, en hakikisinden çiğ köfte. Sonra bir bir gelmeye başlıyor; yuvalama çorbası, abagannuş, muhammara, develi sarma, köpoğlu nasıl devam edeyim mi, yoksa fena halde açlık mı hissetmeye başladınız :) Üzgünüm bunların hepsini yapayım deseniz yapamazsınız belki ama, Develi Restaurantları'na giderseniz eğer, herbirini tatma şansınız var, hem de gerçek Antep usulünde ve lezzetinde... 

Bimutfak İki Şef'in sempatik şefleri Özlem Mekik  ve Ayvaz Akbacak moderatörlüğünde gerçekleşen Develi Lezzetleri Tadım Gecesi'nde yaklaşık 90 kişilik mekan ve yemek blogu yazarı bir araya geldik. Develi  efsanesini başlatan Arif Develi ve bu ismi devam ettiren Ali ve Nuri Develi kardeşlerin de bizlerle olduğu bu gecede, geçmişten bugüne Develi hikayesini, çoğu lezzetin çıkış noktasını da bizzat birinci ağızdan dinleme şansını bulduk.


Mesela benim en sevdiğim kebaplardan biri olan fıstıklı kebabını ilk kez Arif Develi bulmuş. O gece tattığımız lezzetler bununla kalmıyordu elbet; içli köfte, pastırmalı humus, kuru patlıcan dolması, fındık lahmacun, keme kebabı, kuzu şiş,alinazik, soğan kebabı ve yaprak şöbyet, fıstıklı sarma ile baklavadan oluşan tatlı tabağı ile geceyi sonlandırdık. 

Bu lezzetleri ben de tatmak istiyorum diyorsanız istikamet belli, bizleri en iyi şekilde ağırlayan Bimutfak İki Şef'in sempatik şefleri Özlem Mekik  ve Ayvaz Akbacak'a ve Develi Ailesi'ne ise çok teşekkürler... 

1 yorum:

gultasarim dedi ki...

nekadar guzel boyle nezıh ortamları tanıtmanız tesekkurler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...