12 Haziran 2015 Cuma

Evde Kokoreç Keyfi


Kokoreç dışarıda sıkça yediğimiz bir lezzet, özellikle akşam dışarıda isek, eve dönmeye yakın bir zamandyasak ve acıkmışsak, hemen içi alınmış yarım ekmeğe kokoreçe tav oluyoruz :) Bu kez et reyonununda temizlenip dilimlenmiş kokoreçi görünce bu lezzeti evde de yaparım dedim ve yaptım da. Üstelik evde kokoreç keyfi de pek güzel oluyormuş onu anladım :) Hayırlı Cumalar, tüm istekleriniz, dualarınız kabul olsun inşallah...

Malzemeler:

- 4 halka kokoreç (yaklaşık 300 gr.)
- 4 adet sivri biber
- 4 adet domates
- tuz, kekik, kimyon, kırmızı pul biber, kırmızı toz biber, karabiber

Yapılışı: Kokoreç halkaları yaklaşık 1 cm. lik küpler halinde küçük parçalara ayrılır. Sivri biberler ve domatesler de minik küpler halinde doğranır. (Domateslerin çekirdek yatakları çıkarılır, sadece etli kısımları kullanılır.) Kokoreç parçaları kızdırılmış  yağsız tavada yüksek ateşte 8-10 dakika pişirilir. Kokoreçin üzerinde köpükler oluşmaya başladığında domates ve biber ilavesi yapılarak 3-4 dakika daha pişirilerek ateşten alınır. Baharatlar ilave edilerek iyice karıştırılır. Ekmekler yanlarından kesilerek kopartılmadan kanatları açılır. Kokoreç üzerine bastırılarak yağından ekmeklere geçmesi sağlanır. Sonrasında dikkatlice ekmek arasına yerleştirilerek sıcak sıcak servis edilir.

1 yorum:

ebru dedi ki...

Offf lezzete bakın. Biz de çok severiz kokoreçi. Yanında acılı turşu suyu ile yemede yanında yat. Ellerine sağlık Sevgili Neval

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...