26 Ağustos 2015 Çarşamba

Püreli Piliç Kavurma


Nedense canımın sıkıldığı bir gün bugün, hatta bu postu bile yayınlamak ve yayınlamamak arasında gidip gelerek yazıyorum. Havadan mı, biten yazdan mı, çalışmaya başlamamdan mıdır nedir, bilemiyorum. Tek bildiğim tüm insanlar için güzel, huzurlu günler istediğim. Hayırlı günler herkese :) 

Malzemeler:

- yarım kg. piliç eti (tercihen kemiksiz kalça eti)
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 adet iri boy olgun domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- tuz, karabiber, tatlı kırmızı biber, köri

Püre İçin:

- 3 adet iri boy haşlanmış patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- tuz
 
Yapılışı: Kuru soğan küçük küpler halinde yemeklik olarak doğranır. Büyük boy bir tavada sıvı yağ kızdırılarak, soğan ile birlikte kavrulur. Soğanlar hafif renk değiştirmeye başlandığında ince doğranmış biberler ilave edilir. Domatesler rendelenerek soğanlar pembeleştiğinde tavaya ilave edilir. Domatesler suyunu çekene kadar ara ara karıştırılır. Piliç eti çok minik olmayacak şekilde küp şeklinde doğranır. Domatesler suyunu çektiğinde piliç etleri de tavaya alınarak kavrulur. Ocağın altı kısılarak tava üzerine kapak kapatılır. Piliç etleri pişene kadar ara ara karıştırılarak kontrol edilir.
 
Patatesler haşlanarak (kabuklarını soyarak haşlarsanız, sıcakken kabuğunu soymak için uğraşmazsınız.)bir çatal yardımı ile iyice ezilir. Patatesler henüz sıcakken içerisine tuz ve tereyağı ilave edilerek iyice karıştırılır. Yemeği servis ederken önce patates püresi, üzerine sosu ile birlikte piliç kavurmayı koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...