26 Mayıs 2017 Cuma

Elmalı Tart


Yarın mübarek Ramazan'nın birinci günü, Allah nasip ederse oruçlu olacağız. Bugün tarif sepetinden tatlı bir tarif seçeyim ki, tatlı başlayalım, tatlı bitirelim istedim. Elmalı Tart da tam bu düşünceme yaraşır tatlılıkta bir tarif, bir yiyen asla tek bir dilimde kalamıyor, hele yanında bir top da vanilyalı dondurma da varsa tadına da, keyfine de doyum olmuyor. Sağlıcakla kalın, blogumu yalnız bırakmayın olur mu? :)

Malzemeler:

- 225 gr. un
- 100 gr. tereyağı
- 85 gr. toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tutam tuz

İç Harcı İçin:

- 2 adet golden elma
- 50 gr. tereyağı
- 65 gr. toz şeker
- 45 gr. kuru üzüm
- 30 gr. toz badem
- 50 gr. ceviz
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı: Hamur için gerekli tüm malzemeler birlikte yoğrulur. Streç film ile kaplanarak buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirilir. Süre sonunda merdane ile tart kalıbı boyutunda açılır. Hamur tartın üzerine serilerek, üstüne fırın kağıdı ve onun da üzerine ağırlık yapması için nohut taneleri yerleştirilir. 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar pişirilir. Bu arada elmalar rendelenir. Orta boy bir tavada tereyağı eritilir. Elmalar suyunu çekene kadar pişirilerek, diğer malzemeler de tavaya alınır. Tart tabanı pişince üzerindeki ağırlıklar alınarak hazırlanan iç harç üzerine yayılır. Kalan tart hamuru varsa üzerine rendelenebilir. Tart tekrar fırına verilerek üzeri kızarana kadar pişirilir.

2 yorum:

Fincan Teyze dedi ki...

Elmalı tart bizde de çok sevilir. Sizin tarifinizin görüntüsü muhteşem. En yakın zamanda deneyeceğim.

Sevgiyle kalın

http://fincanteyze.blogspot.com.tr/

SEVILAY UÇAK dedi ki...

ellerinize sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...