Mübarek Ramazan geldi işte, havalar böyle serin giderken, oruç tutması biraz daha kolay sanki. Allah sonuna da eriştirsin inşallah. Bugün aslında tat olarak tanıdık, sadece sunum açısından biraz farklı ve mutlaka göz dolduracağına inandığım bir tarifim var sizin için. Peynir Kasesinde Top Köfte, yanına ister salata, ister kızarmış patates ve pilav ile servis edin, hepsine çok yakışacağını düşünüyorum. O zaman tarife geçelim mi, ne dersiniz?
Malzemeler:
Top Köfteler için:
- 300 gr. kıyma
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 adet yumurta
- tuz, karabiber, toz kırmızı biber, köfte baharı
Peynir Kaseleri İçin:
- 250 gr. Muratbey Taze Kaşar Peyniri
Yapılışı: Köfte için gerekli tüm malzeme bir yoğurma kabında birlikte karıştırılarak yoğrulur. Yoğrulan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlamak sureti ile top şeklinde köfteler hazırlanır. Köfteler bir süre dinlendirildikten sonra üzerine fırın kağıdı serili tepsiye dizilerek 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirilir.
Peynir kaselerinin yapımı için; Muratbey Taze Kaşar Peyniri rendenin iri tarafı ile rendelenir. Küçük boy teflon tavanın tabanını tamamen kapatacak şekilde rendelenmiş peynir yayılır. Peynir eridiğinde ocaktan alınarak, ters çevrilmiş küçük bir kasenin üzerine konularak soğuyana kadar bekletilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, peynir ocaktan alınır alınmaz kasenin üzerine kapatılmamalıdır, aksi halde peynir uzayarak aşağı doğru akar. Erimiş peynirin, göz göz pişme hareketi bitmeli, biraz soğuması beklenmelidir.)
- 250 gr. Muratbey Taze Kaşar Peyniri
Yapılışı: Köfte için gerekli tüm malzeme bir yoğurma kabında birlikte karıştırılarak yoğrulur. Yoğrulan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlamak sureti ile top şeklinde köfteler hazırlanır. Köfteler bir süre dinlendirildikten sonra üzerine fırın kağıdı serili tepsiye dizilerek 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirilir.
Peynir kaselerinin yapımı için; Muratbey Taze Kaşar Peyniri rendenin iri tarafı ile rendelenir. Küçük boy teflon tavanın tabanını tamamen kapatacak şekilde rendelenmiş peynir yayılır. Peynir eridiğinde ocaktan alınarak, ters çevrilmiş küçük bir kasenin üzerine konularak soğuyana kadar bekletilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, peynir ocaktan alınır alınmaz kasenin üzerine kapatılmamalıdır, aksi halde peynir uzayarak aşağı doğru akar. Erimiş peynirin, göz göz pişme hareketi bitmeli, biraz soğuması beklenmelidir.)
10 yorum:
Hayırlı Ramazanlar :) köfte ve kaşar peyniri uyumu şahane ve sunumda ayrıca çok şık ellerinize saglik , sevgiler ...
ooyy mis gibi Neval'im sunumda şahane ellerine sağlık
Şahane bir sunum şahane bir lezzet.Ellerinize sağlık.Sevgiyle kalın
Elerinize sağlık
Çok teşekkür ederim Sevgili Çizel, Hayırlı Ramazanlar. :)
Vildan'cım çok teşekkür ederim canım. :)
Sevgili Güloanne Mutfakta Gülten, güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim, sevgiler...
Ellerinize sağlık nefis görünüyor...
Şahane olmuş hemde sağlıklı. Ellerinize sağlık.👍 👌
Harika eline sağlık canim
Yorum Gönder