14 Mayıs 2018 Pazartesi

Tayland Mutfağı Tanıtım ve Tadım Etkinliği


Geçtiğimiz hafta, Tayland Mutfağı hakkında sadece teorik bilgisi olan ben, Sevgili Sibel Yalçın'ın organizasyonu ve Turizm Tayland'ın davetlisi olarak katıldığım bir workshop ile Tayland Mutfağı'na ait lezzetleri deneyimleme fırsatı buldum.  


Chef''s İstanbul'da gerçekleşen workshopta Şef Wandee Kawaguchi ile birden fazla Güneydoğu Asya geleneğini harmanlayan, hafif, sağlıklı, güçlü aromatik lezzetler barındıran, Taylan'ın en tanınmış yemeklerini bizzat hazırladık.


Denge, detay ve çeşitliliğe çok önem verilen Tayland Mutfağı'nda, her bir yemekte tatlı, tuzlu, ekşi ve acı olmak üzere dört ana lezzet istisnasız kullanılmakta. Ama en çok da acı kullanılmakta, hem de öyle böyle bir acı değil. Daha pişirirken sinüslerimiz yandı, o kadarını söyleyeyim. :) Ama tüm lezzetleri burnumu çeke çeke, ağzım alev almış olarak büyük bir iştahla yedim.


Pişirdiğimiz ilk yemek  Gaeng Pad Neua (Dana Etli Kırmızı Köri oldu. Hindistan cevizi sütü, acılı kırmızı köri macunu (çookkk acı salça gibi düşünün) ile pişirilen dana eti ve sebzelerin uyumu bizi çok şaşırttı gerçekten.


Kai Ta Krai (Limonotlu Izgara Tavuk) herkesin severek yediği bir lezzetti. Bu yemek sayesinde limonotu ile tanıştım. Taze sarımsağa benzeyen bu bitki doğrandığında öyle güzel bir limon aroması veriyor ki, bayıldım.


Pad Thai (Karidesli Pirinç Noodle), Tayland'ın en karakteristik yemeklerinden biri. Glutensiz, pirinçten yapılan noodle ile yapılan bu yemek sadece karides ile değil tavuk eti ile de hazırlanabiliyor. Balık sosu, esmer şeker, sirke, limon suyu, yer fıstığı ile yapılan bu yemek tatlı- ekşi- acı barındıran, oldukça ilginç bir yemek.


Her yemekte tüm lezzetleri içinde barındırdığını söyledikten sonra, aynı özelliğin tatlılar için de geçerli olduğunu belirteyim. İki katmandan oluşan Thai Puding (Tatlı-Tuzlu Karamelli Puding)'in üst katmanı tuzlu muhallebi, alt katmanı ise karamelli tatlı bir lezzetten oluşuyor. Ön yargılı davranmayın, bulursanız hemen deneyim, ben çok beğendim onu da söyleyeyim. :)

Çok hoş geçen bu etkinlik için Sevgili Sibel Yalçın'a ve Turizm Tayland'a çok teşekkürler...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel bir etkinlik olmuş gibi görünüyor. Bizimle değişik bir mutfak kültürü paylaştığınız için teşekkürler. Afiyet olsun :)

Limonlu Kek dedi ki...

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim, sevgiler.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...