Bayramda çayın yanında yaptığım ve aynı günün akşamına kırıntısı kalmayan bir pasta bu. Yapımı da çok basit, yarım saat içinde hemen hazır oluyor.
Malzemeler:
- 2 paket burçak bisküvi (veya Eti kakaolu bisküvi)
- 1 paket çikolatalı puding
- 3 su bardağı su
- süslemek için file fındık ve kırık antep fıstığı
Yapılışı: Çikolatalı puding 3 su bardağı su ile, orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Daha sıcakken her bir bisküvinin üzerine birer kaşık dökülerek, bisküviler birbirlerine yapıştırılır. Bütün bisküviler aynı şekilde birbirine yapıştırıldıktan sonra, kalan puding üzerlerine dökülerek pastanın tamamı kaplanır. Aşağıya akan pudingin fazlası temizlenerek çevresine file fındık serpiştirilir, üzeri de antep fıstığı ile süslenir. Pudingin donması için 1 saat kadar bekledikten sonra, ilk dilimi verev şeklinde (pastanın kenarında bir üçgen oluşacak şekilde yanlamasına) kesilir. Böylece içindeki bisküvilerin çizgileri görülebilir.
7 yorum:
Merhaba,
Çok çekici olmuş ve hafif görünüyor.
Ellerine sağlık.
ellerine saglik canim
www.yenitadlar.blogcu.com
Çok sevdiğim bir lezzettir.Ellerinize sağlık nefis olmuş...
her türlü pastaya hayır denmez ama bisküvili pastanın yıllardır yeride değişmez:)
en azından benim için öyle(bencilce düşünmeyelim:))
seninkide nefis görünüyor üstünün çikolatası gözalıcı.
ellerine sağlık.
Sabah sabah başladık gene..Ağzımızın sularını akıtmaya:)Görüntü çok güzel,eline sağlık..Sevgilerimle..
merhaba
neden pudingi su ile pişirdik öğrenebilirmiyim
Sevgili arkadaşım, pudingi su ile pişirmemin nedeni görüntüsünün çikolataya daha benzer koyulukta olması için, aksi halde süt rengini açıyor. Merak etme süt yerine su ile pişirdiğinde de tadı güzel oluyor, bir kere denemeni tavsiye ediyorum. Yorumuna teşekkürler...
Yorum Gönder