3 Aralık 2007 Pazartesi

Damla Çikolatalı Kurabiye


Hem çikolata, hem kurabiye lezzeti ile harmanlanmış, anne eli değmiş gibi bir çay güzeli :)

Malzemeler:
- 1 paket margarin
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilin
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı damla çikolata

Yapılışı: Oda sıcaklığında, yumuşamış margarin ve diğer tüm malzemeler, yumuşak bir hamur olacak şekilde un katılarak yoğurulur. Temiz bir zemin üzerinde 1 cm. kalınlığında açılır ve istenilen kalıpla şekil verilerek kesilir. Yağlı kağıt serili tepsi üzerine serilerek, üzerine istediğiniz oranda damla çikolata serpiştirilir. Önceden ısıtılmış, 175 dereceye ayarlı fırında kurabiyeler hafif renk değiştirmeye başladığında fırından çıkarılır. Afiyet olsun...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

neden o kadar fazla şeker ?

Limonlu Kek dedi ki...

7 kaşık toz şeker, 4 kaşık pudra şekerine eş, bu da genelde kullanılan ölçüdür. İsterseniz kendi damak zevkine göre şeker miktarını azaltabilirsiniz. İlginiz için teşekkürler, sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...