24 Aralık 2007 Pazartesi

Hindistancevizli Kek


Evlendikten sonra ilk öğrendiklerim arasında olan ve ilk heves neredeyse gelen her misafire yaptığım bir kekti hindistancevizli kek :) Bugün pastabanın birini yaptıysanız diğerini buzluğa atabileceğiniz ve canınız kek çektiği anda buzluktan çıkarıp 20 dakika içerisinde yapabileceğiniz şık bir kek benim için. Hindistancevizi yerine fındık da kullanılan versiyonu mevcut, hatta acıbademe benzeyen bir lezzet elde edebilirisiniz, benden söylemesi :)

Malzemeler:

- 1 adet pastaban (sadece tek bir parçası)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 1/2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu

Yapılışı: Yumurta ile şeker iyice çırpılarak köpürtülür. İçerisine sıvı yağ, Hindistan cevizi ve kabartma tozu da eklenerek karışım homojen bir hale gelinceye kadar tekrar çırpılır. Tüm karışım pastabanın üzerine dökülerek, 175 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında, üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
 
Püf Noktası: Keki fırından çıkar çıkmaz kesmeyip, ılınmasını beklerseniz daha iyi servis yapabilirsiniz, aksi halde çok gevrek olduğundan kolayca parçalanabilir.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Hindistancevizli Kek'in tadına bakmış biri olarak çok leziz olduğunu söyleyebilirim.

keskinli dedi ki...

BENI KIRMAYIP DAVETIMI KABUL EDIP,
BU GÜZEL TARIFI ETKINLIGIMIZE KAZANDIRDIGIN
ICIN COOOK TESEKKÜR EDERIM.
ELINE KOLUNA SAGLIK CANIMMMMM!!!

TARIFIN 80.SIRADA YERINI ALDI GELIP BAKA BILIRSIN SEVGILER

canim diger resimde sorun oldu kopyalayamadim sevgiler tesekkürler

NiNo dedi ki...

ellerine saglik canim nefis olmus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...