Zırva diye yazınca hayata dair zırvalayacağımı falan mı düşündünüz, onu çoğu zaman yapıyorum da bu zırva başka zırva. Bu tatlı zırva, Sinop yörelerinden bir çalışma:) Çok sevdiğim arkadaşım Arzucuğum (Zuzu) bir tirit partisi yaptı. Parti ama ne parti, herşey tamamen yöreseldi (hatta organik mi desem:)
Malzemeler:
- 400 gr. kestane
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı dut pekmezi
- 7 su bardağı su
Yapılışı: Çiğ kestaneler temizlenip ayıklanarak bir tencere içerisine konur ve üzerine 2 bardak su eklenerek haşlanır. Arzu kuru kestaneden yapmıştı, eee organik demiştim değil mi! (kestaneler ipe dizilerek kurutuluyormuş, ama kurusundan yapılacaksa bir gün suda bekletiliyormuş) Kaynatılan kestanelerin suyu dökülmeden üzerine şeker ve 4 bardak su daha ilave edilerek tekrar kaynatılır. Ayrı bir kasede bir bardak su içerisinde 2 kaşık un iyice ezilerek pürüzsüz bir bulamaç haline getirilir ve yavaş yavaş kaynayan su içerisine ilave edilir. Son olarak pekmez de ilave edildikten sonra iyice karıştırılır, kıvamı pudingden biraz daha sulu olunca ocaktan indirilir ve kaselere dökülür. Üzeri arzu edildiği gibi süslenerek soğuk olarak servis edilir.
9 yorum:
çok değişik bir tarif.daha önce hiç duymamıştım.ama çok güzel görünüyor.ellerine saglık canım
sevgiler
cok deyisik bir tatli hic yemedim...
harika gorunuyor eminim tadida oyledir
ellerine saglik canim
www.yenitadlar.blogcu.com
Bu harika bir şey, adını çooktaan aşmış. Arkadaşının ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
nefis görünüyor kestaneye bayılırım valla.hiç duymamıştım bu tatlıyı.ellerine sağlık canım
öptüm
Değişik evet ellerinize sağlık.....
Soyadınız süme mi??? benimde öyle.....akraba olmayalım sakın ??? :)))
Sevgiler
Pelin
ilginc ilk defa görüyorum eline saglik.ögrenmis olduguma sevindim:)
www.aynurdantarifler.blogspot.com
harika olmus canim ellerine saglik
Canımmmm benim, ismide kendiside pek güzel :)))
öpüyorum seni yanaklarından
sevgiler..
www.misssgibi.com
etkinlikte gördüm çok hoş bir tatlı hem ismi hem kendi.
denenmeli!
Yorum Gönder