Malzemeler:
- 500 gr. kıyma
- 1 adet iri boy soğan
- 1 adet iri boy patates
- 1 adet iri boy domates
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet yumurta
- 1 dilim bayat ekmek
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- yarım paket hazır beşamel sosu
- karabiber, köri, tuz
Yapılışı: Patates, soğan, domates, havuç ve bayat ekmek rendenin iri tarafıyla rendelenerek kıymayla karıştırılır. Bahartlar, tuz, yumurta ve sıvı yağ da ilave edilerek iyice yoğrulur. Karışım dikdörtgen borcama yaklaşık 1-1.5 cm. kalınlığında serilerek 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirilir. Bu arada, beşamel sosun yarısı, üzerindeki tarifin yarısına göre pişirilerek hazırlanır. 15 dakika sonunda yarı pişmiş köftenin üzerine, hazırlanan beşamel sos dökülerek üzeri kızarana kadar pişirilir.
Püf Noktası: Köfte harcı ne kadar çok dinlendirilirse o oranda lezzetli oluyor. En az 2-3 saat önceden hazırlanıp, buzdolabında tutulmasını tavsiye edebilirim.
6 yorum:
nasıl güzel olmuş...ellerine sağlık...
http://leziz.blogcu.com
canım çok lezzetli olmuştur eminim...ellerine sağlık sevgilerimle öpüyorum
canım çok lezzetli olmuştur eminim...ellerine sağlık sevgilerimle öpüyorum
ANIM ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR.DAHA ÖNCE HİÇ DUYMAMIŞTIM.ELLERİNE SAGLIK SEVGİLER
hem sebzeli hemde elinde şekil verme derdi yok güzel tarif tuttum eline sağlık!
canim arkadasim guzel sozlerin ve dileklerin icin cok tesekkur ederim
hep birlikte uzun yillara insallah
tepsi kofte harika gorunuyor afiyetler olsun
guzel bir hafta sonu dilerim
sevgilerimle...
www.yenitadlar.blogcu.com
Yorum Gönder