20 Mart 2008 Perşembe

Hamsi Tava 2

Büyük kızım Sena haricinde ma-aile balıksever olduğumuzu anlatmıştım, hemen hemen haftada bir de balık yenir evimizde. Buğulama da yenir ama genelde kızartma favoridir. Annemden gördüğüm yöntem ise çok çok basit, bir o kadar da lezzetli, ayrıca daha sağlıklı ve mutfağı daha az kokutacak cinsten. Aslında bir de hamsi tavamız olsaydı tam süper olacaktı ama eldeki olanaklarla bu kadar oldu, buna da şükür :)

Malzemeler:

- 1 kg. hamsi
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- tuz

Yapılışı: Balıklar temizlendikten ve yıkandıktan sonra üzerlerine tuz dökülerek hafifçe ovuşturulur ve balıkların içi-dışı tuzlanır. Tuzlanmış balıkların üzerine un dökülerek her yerinin unlanması sağlanır ve silkeleyerek fazla undan arındırılır. Büyükçe bir tava ateşin üzerine konularak üzerine 1 kaşık sıvı yağ ilave edilir ve tava sallanarak yağın tüm tavaya yayılması sağlanır. Balıklar kuyrukları içe gelecek şekilde, birbirinin üzerine binmeden yanyana tavanın üzerine dizilir. Kızaran balıklar tek tek değil bütün bir halde kızartıldığından diğer tarafını çevirmek için tavayla aynı büyüklükte bir tabaktan faydalanabilirsiniz. (balıklar, krep çevirirmiş gibi önce tabağa alınır, sonra zedelemeden tersinden tekrar tavaya bırakılır) 1 kg. balık bu şekilde tavanın büyüklüğüne göre 3 veya 4 kere kızartılıyor. Hımmm kokusu burnuma kadar geldi valla:)

15 yorum:

kizilciksurubu dedi ki...

Cok nefis olmuslar,ellerine saglik canim. sevgiler.

Zerrin dedi ki...

Canım bizdede her hafta balık yapılır ama ben genelde buğulama tercih ediyorum tava yapınca koku beni rahatsız ediyor malesef hanımların büyük derdi balık kokusu..Ama bu tarifini deneyeceğim sevgiler öpüyorum...

Forum sitemi ziyarete ve güzel paylaşımlara katılmaya beklerim canım sevgiler...

ayşegülmutfakta dedi ki...

işte benim balığımm :)
bayılırım hamsiye helede tavasına görüntü süper oluyor elinize sağlık
senayada aşkolsun hazır önüne geliyor kızarmış insan yemezmi :))

Neşeli Sesler dedi ki...

uy uy hamsi gördüm sanki:))
Geliyorum yemeğe şimdi.
Sevgiler

sarımutfak dedi ki...

canım ben bu tabağı alıp giderim ne güzel yapmışsın böyle eline sağlık

GonuLunceLezzetLer dedi ki...

Bu şekilde pişen hamsiye bayılıyorum harika olmuş ellerine sağlık arkadaşım...

ezginin mutfağı dedi ki...

enfes görünüyor canım ellerne saglık kocaman sevgiler

rümeysaninrüyasi dedi ki...

uyyy uşagimmm bunler nedir daaa nefis olmuş canım ellerine sağlık sevgiyle kal

ikizlerinannesi dedi ki...

selam limonlum
tanistigimiza cok menun oldum ya
ben senin blogu zaten takip ediyorum seker ama sen beni halaen eklememissin hamsi varmi daha hamsi ellerine saglik canim sevgiler
her zaman görüselim

Gulos dedi ki...

hamsi tavaya bayılırım ben de.Çok nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Bizim evde de maşallah diyeyim herkes çok seviyor balığı.çok güzel yemek tarifleri koymuşsun ben bakmayalı.Ellerine sağlık.

Shakadal dedi ki...

See here or here

Feyza Fidan dedi ki...

Limonlumm börek gibi olmuş vallahi..Gerçi balık sevmem ama senin hamsiler enfessss görünüyor...Ellerine sağlık canım benim,
Öpüyorum..

Kevser dedi ki...

Canim,
güzel yorumun icin öncelikle cok tesekkür ederim.

Bende hemen sana bir ziyarette bulunayim dedim ve bu güzel ve missss hamsilerle karsiladin beni, ellerine saglik diyorum, hamsiye bende cok düskünümdür, ama buraya sadece haftada bir kez taze balik gelir ve öyle ancak bizlerde yararlanabiliyoruz.

Selamlar ve öptüm..

Adsız dedi ki...

merhaba
tariflerini çok beğendim.bir karadenizli olarak hamsiye gelince yorum yazmak geldi aklıma:)güzel tariflerinin devamını diliyor bende bloğuma bekliyorum.(benim bloğum daha 1 aylık)ama büyüyecek ablası:)başarılar

leman dedi ki...

daha önce yorum yazdım ama isimsiz olarak geldi.ben karadenizli;hamsiyi görünce yorum yapan.adımı belirtmek için tekrar yazdım.kolay gelsin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...