19 Mart 2008 Çarşamba

Kasefe


Malzemeler:

- 1/2 kg gün kurusu kayısı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı ceviz veya fındık kırığı

Yapılışı: Güneşte kurutulmuş (özellikle rengi koyu renkli olan kayısılardan olacak) kayısılar güzelce yıkanarak bir tencere içerisine konulur, üzerine su, şeker ve tereyağı da ilave edilerek, kayısılar yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Suyu nispeten azaldığında servis tabağına alınarak üzerine fındık veya ceviz parçaları ile süslenir. (Bende ceviz içi kalmadığından süslemek için fıstık kullandım.) Tereyağı hafif karameli andıran değişik bir tad katıyor, ayy bu sefer değişik ne yapsam diyenlere bir alternatif olsun.

9 yorum:

Feyza Fidan dedi ki...

Amaninnn Limonlum tam kalori bombası bu, enfesss..Zaten ne güzelse onda kalori bol valla :((
Harika bir görüntüsü var, ellerine sağlık canımcım,
Kocaman öptüm seni...

Disalce dedi ki...

bende bayburtta sık sık yedim bundan.....ordada çok yapıyorlardı...

ellerine sağlık..nefis görünüyor...

kandilin mübarek olsun canım..

sevgi dedi ki...

kestane gbi görünüyorr
tadı nasıl acabaa
bende mi yapsam ki
ellerine sağlıkk

sarımutfak-hande dedi ki...

slm
bende ismek te soğuk mutfak kursundayım canım gerçekten güzel şeyler yaptık
eline sağlık nefis olmuş
iyi kandiller
sevgiler

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Harika bir görüntü tadı muhteşem olmalı ellerine sağlık canım...
♥ Allah'ın adıyla başladığınız her işinizde başarılar dilerim. Kandiliniz mübarek olsun.

Neşeli Sesler dedi ki...

valla gerçekten kalori bombası:)))
ama enfes görünüyor.

Adsız dedi ki...

Kandilin mübarek olsun canim.

Adsız dedi ki...

Nevalcim ben bunu çok seviyorum rahmetli yengem çok yapardı birde aynı tarifle siyah iri erik tatlısı yapardı. en sevdiğim lezzetlerden biridir eline sağlık.

Narime

Gönül dedi ki...

limonlu kekim canım benim pek güzel ama bunu yerse millet tavan yapar:))))) ellerine sağlık canımmm...sevgilerimle öpüyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...