19 Nisan 2008 Cumartesi

Tiramisu


Öncelikle arayarak, mesaj yazarak ve bizzat gelerek geçmiş olsun dileklerinde bulunan herkese çok ama çok teşekkür etmek istiyorum, yalnız olmamak, aranmak, hatırlanmak harika bir duygu. Böyle güzel duyguların hemen arkasından da tiramisu tarifine geçmek istiyorum. İtalyanların kültürümüze kattığı, benim için 5 güzellikten biri de bu tiramisu. (Pizza, dondurma, cappucino, makarna ve tiramisu) Hele bir ara tüm arkadaş toplantılarımızın vazgeçilmez tatlısı olmuştu, şimdi bu kadar sık yenilmesinin ardından herkese böög geldiğinden 1-2 yıllık bir gerileme devri yaşıyor garibim. Son olarak geçen hafta Sevgili Dilek'te topladığımızda, tadını hala çok sevdiğim tiramisuyu yapayım dedim. Yalnız bu kez biraz makyaj yaparak dış görünüşünü değiştirdim, belki bıkanlar da yer diye. Faydasını da görmedim değil, görünüş olarak herkesin beğenisini kazandı.

Malzemeler:
- 1 adet kakaolu hazır pastaban
- 20-25 adet kedi dili bisküvi
- 1 kutu labne peyniri
- 1/2 lt. süt
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı un
- 4 tatlı kaşığı neskafe
- 1 paket Daim draje

Yapılışı: 26 cm.lik kelepçeli kek kalıbının tabanına pastabanın bir parçası, yanlarına da çepeçevre kedi dili bisküviler yerleştirilir. Bir su bardağı su ile şekersiz bir neskafe hazırlanır ve bunun yarısı ile kekin alt kısmı ıslatılır. Muhallebisi için süt, yumurta sarıları, şeker ve un koyulaşana kadar kaynatılır. Ocaktan indirildiğinde içerisine labne peyniri ilave edilerek, peynir tamamen eriyene kadar karıştırılır. Hazırlanan kremanın yarısı, ıslatılmış kekin üzerine dökülür. Neskafenin kalanı ile kekin diğer parçası da ıslatılır ve birinci parçanın üzerine kapatılır. Kalan krema tüm kekin üzerine sürülür. Genelde kremanın üzerine çay süzgeci yardımıyla kakao serpiliyor, ancak ben çok sevdiğim ve İkea'ya ne zaman gitsem aldığım, içi karamelli "Daim" çıtır çikolata drajelerinden bir paket serpiştirdim. Böyle daha çok beğendiğimi söyleyebilirim.

11 yorum:

EZGi :)) dedi ki...

tramisuya bayılırım ama bu baska bir güzel görünüyor çok şık olmuş canım ellerine saglık sevgiler

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Tiramisu harika olmuş ellerine sağlık arkadaşım....Sevgiler...

Adsız dedi ki...

limonlu kekim, o sofrada gözüme takılandı bu tiramisu..

ellerine sağlık. enfes olmuş...

sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com

Disalce dedi ki...

harika olmuş gerçekten....

görünümüde nefis....

ellerine sağlık.....

çok severim,uzun zamandır yapmadığımı farkettim...sayende hatırlamış oldum....

öpüyorum canım...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Enfes bir fotoğraf! Ne kadar güzel dekore etmişsin, tadını düşünemiyorum bile.. En sevdiğim tatlılardandır.. Ellerine sağlık canım..

Adsız dedi ki...

Pasta cok güzel görünüyor,ellerine saglik canim.Iyi hafta sonlari diliyorum.

Nilgün dedi ki...

Tiramisu sanirim herkesin cok sevdigi bir tatli..Benimde oldugu gibi..Sunumu harika olmus..Ellerine saglik canim


SEVGILER

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Neval'cim ben de güzel sözlerin için teşekkür ederim :) Tiramisu aklıma takıldım, mutlaka denemek istiyorum. Yalnız bir şey soracağım, pastanın etrafına dizdiğin kedidilleri düşmüyor mu?

Tijen dedi ki...

Ben kaçırmışım. Çok çok geçmiş olsun!

Feyza Fidan dedi ki...

Canım Limonlumm benim, büyük geçmiş olsun sana, valla çok üzüldüm..Kaza bela götürür derler, inşallah tez vakit iyileşirsin canım benim...
Tiramisuna gelince, süper olmuş süperrr...Hele sunumun özellikle bağladığın kurdela müthiş..Ellerin dert görmesin canımcım,
Öpüyorum seni...

A.Banu dedi ki...

Tiramisu'nun makyajlı halini çok beğendim.Bundan sonra tiramisu'yu böyle deneyeceğim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...