3 Nisan 2008 Perşembe

Truff

Uzun zamandır bir truff modasıdır gidiyor, çeşit çeşit kılıklara bulanmış, rengarenk kağıtlarının içerisinde pek bir şık, afili duruyorlar. Ben tarifi, yazılarını okumaktan çok keyif aldığım Selin Çağlayan'dan aldım ve çok az değişiklikle uyguladım. Sonuçtan memnun kaldım mı sorusunu hem evet, hem de hayır şekliyle cevaplayabilirim. Memnun kaldım, çünkü tadı ve görünüşü çok güzeldi. Memnun kalmadım, çünkü buzdolabından çıktıktan yarım saat içerisinde hemen yumuşamaya başlıyor. Hemen yenildi yenildi, yoksa tekrar buzdolabını boylaması gerekiyor. (Bilmiyorum ben mi beceremedim, yapanlar kutulara bile koyup hediye götürdüklerini yazıyorlar, işte orasını anlayamadım. Bu konuda beni aydınlatmak isteyen olursa çok memnun olurum.)


Malzemeler:

- 200 gr. bitter kuvertür çikolata
- 200 gr. süt kreması
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 adet portakallı küçük topkek
- 1 çay bardağı file badem
- üzerini süslemek için hindistan cevizi, antep fıstığı, kahve veya aklınıza ne gelirse

Yapılışı: Kuvertür çikolata ince ince rendelenerek süt kremasıyla beraber bir tencere içerisine konulur. İçerisine tereyağı da eklenerek tamamen eriyene dek sürekli karıştırılır. Ayrı bir kap içerisinde topkekler ufalanarak bademlerle beraber harmanlanır. Üzerine erimiş çikolata da dökülerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Üzeri hangi malzemeyle kaplanacaksa, o kadar kase alınarak içerisine malzemeler ayrı ayrı konulur. Karışım nispeten donduğunda birer tatlı kaşığı kadar parça alınarak elde yuvarlanır. (Yuvarlama işlemi sırasında, çikolata elin sıcaklığı ile yumuşadığından fazla uğraşmadan küreye en yakın şekil verip bırakın) İstenilen malzemeye bulanarak küçük servis kağıtlarına konulur. Tüm karışım bu şekilde hazırlandıktan sonra donması için buzdolabına konulur. Çabuk yumuşadıları için servis etmeden hemen öncesine kadar buzdolabında kalmasını tavsiye ederim.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba
truf hiç vazgeçemediğim bir lezzet.ellerinize sağlık çok şık görünüyor.
www.anilarvemutfagim.blogcu.com

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık truffa bayılırım ama içerisine tereyağ koyarak denemedim ama deneyeceğim...

Disalce dedi ki...

aslında ben yumuşak severim ama yapmışım gibi konuştum..

hiç yapmadım ...sadece tadını hayal edebiliyorum.....ve yumuşak daha güzel olur gibi geliyor bana...

ellerine sağlık....malzemelere bakılırsa görünüşte birleşince harika görünüyor....

öpüyorum tadluum....

rümeysaninrüyasi dedi ki...

merhaba bayıldım valla çok nefis şık gözüküyorlar ellerinize sağlık sevgiyle kalın

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

CANIM
Ellerine sağlık.Harika görünüyorr

benimde kek hazır kerama hazır çikolata hazır ama diyetteyim
evime misafir gelmesini bekliyorum
teker teker hepsini yerim diye yapmıyorum:)

mutlu haftasonları
sevgiyle kal

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Merhaba canim,
öncelikle bloguma birakmis oldugun güzel yorumun icin cok tesekkür ederim ve herzaman beklerim.

Bende hemen sana geldim ve bu güzelim ve rengarenk trufflarla karsilastim, süper görünüyorlar, valla bir tane aliyorum ve hemen gidiyorum.

Selamlar ve kocaman öptüm..

keskinli dedi ki...

selam canim
ellerine saglik harika görünüyor iki tanecik aldim sevgiler

sadiye dedi ki...

selamlar
truflar ne güzel görünüyor öyle. hiç yapmadım ama onları çok görüyor ve çok beğeniyorum. Eminimki tadı da çok güzeldir. deneyeceğim şart oldu artık.:) Ellerine sağlık. Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...