16 Mayıs 2008 Cuma

Çilekli Kalp Pasta


Pasta yapmayı çok seviyorum ama her zaman öyle gani gani boş vaktim olmuyor çoğunlukla. Malzemeleri hazır kullanacaksam (pastaban, dolgu kreması ve krem şanti) ohh ne güzel her şey çok çabuk oluyor, ama babacığım hazır, katkı maddeli yiyecekleri ağzına sürmediği için bu kez uğraşıp hepsini kendim yaptım. Nitekim yemeden önce sordu da, malzemeleri nerden aldın diye:)
 


Malzemeler:

Pandispanya için:
- 1/2 çay bardağı su
- 5 adet yumurta
- 1 çay bardağı un
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- bir fiske tuz

Çikolatalı ganaj için:
 
- 200 gr. bitter çikolata
- 200 gr. süt kreması

Pastanın dolgusu için:
 
- 2 su bardağı süt
- 3 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket şekerli vanilin
 
Üst süsleme için:
 
- 100 gr. beyaz çikolata
- çilek
 
Yapılışı: Yumurtaların sarıları iyice çırpılır. Öncelikle su, daha sonra yavaş yavaş un, kakao ve nişasta eklenerek pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpılır. Ayrı bir kabın içerisinde bir fiske tuz ve yumurta akları 3-4 dakika çırpılarak, kalan diğer malzemeler olan toz şeker, vanilya ve kabartma tozu eklenir ve karışım kar hale gelene dek tekrar çırpılır. İki ayrı kabın içerisindeki karışımlar aynı kapta birleştirilerek birbirleriyle kaynaşana kadar karıştırılır. Yağlanmış kelepçeli kalıba dökülerek önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kabarana kadar pişirilir.
 
Pastanın üzerini kaplamak için çikolata ve krema, çikolata eriyince kadar beraber pişirilir ve biraz koyulaşması için buzdolabında soğutulur. Bu arada yine ayrı bir kapta (mutfak battı tabii:) tüm malzemeler sürekli karıştırılarak pişirilir. Ocaktan indirdikten sonra kaymak tutmaması için ara sıra karıştırılarak soğutulur. Pişirilen kek kalıptan çıkarılarak tam ortadan iki parçaya ayrılır ve her iki kat da süt ile fazla yoğun olmamak üzere ıslatılır. Soğuyan krema ilk kata sürülerek çilekler üzerine dizilir ve bir kat daha krema dökülerek ikinci kat üzerine kapatılır. Buzdolabında koyulaşan ganaj, pastanın her yerine dökülerek kaplanır. Benmari usulü eritilen beyaz çikolatayla istenilen şekilde süsleme yapılır.

13 yorum:

keskinli dedi ki...

selam canim
kek harika görünüyor ellerine saglik
hayirli cumalar sevgiler

durutarifler dedi ki...

Muhteşemmmm görünüyor. Yapacağım diyemiyorum bu pastaya çünkü çok senin kadar marifetli bir hatun değilim ben :))

aNNePeRi dedi ki...

Çok hoş olmuş pasta.Çilekli bir pastanın lezzeti de doruklarda olur zaten :)
ellerine sağlık

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Pastan çok güzel olmuş, ellerine sağlık Neval'cim.. Babanın da beğendiğin eminim :)

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Bu ne şık bir pasta böyle, gerçekten uğraştığına değmiş. Eline koluna sağlık canım.
Sevgiler,
Esra

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

pastahane pastalarına taş çıkartırcasına gösterişli ve güzel bir pasta olmuş cnm.ellerine sağlık.bayıldım:)

Adsız dedi ki...

bu kalp benim olsun...

ellerine saglik canimharika gorunuyor
sevgilerimle...

www.yenitadlar.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Cok nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Güzel bir hafta sonu tatili diliyorum, sevgiler.

EZGi :)) dedi ki...

müthiş bir görüntü ellerine saglık canım

Adsız dedi ki...

selamlar canımcım pasta aşığı biri olarak bayıldım bu pastaya enfes görünüyor heleki çikolatalı olması süper valla ellerine sağlık canım ayrıca ziyaretin içinde çok teşekkür ederim valla haklısın çok zahmetli oluyor su böreği ama ben çok severim dayanamıyor yapıyorum :)ah zaten bu kilolarda bu yüzden oluyor napalım :) tüm güzelliklerin seninle olduğu huzurlu bir hafta dilerim sevgiler

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba
Sana ve tüm sevdiklerine harika bir hafta diliyorum.
Sevgiler…

banu kırmızıgül dedi ki...

canım nefis görunuyor ellerine sağlık. iyi haftalar..

rümeysaninrüyasi dedi ki...

günaydın ellerine sağlık canım çok güzel gözüküyor güzel haftalar
sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...