28 Mayıs 2008 Çarşamba

Kabak Kızartması


Yaz gelince kızartmaların da krallığı başlıyor, çoğu sofranın efendisi olarak baş köşeye kuruluyor. Kim ne derse desin kızartmanın tadı da bir başka, ister yoğurt soslu, ister domates soslu hepsi birbirinden güzel oluyor. Kabak kızartmasını da hemen herkes yapıyordur herhalde, bir kere de soda ile deneyin, gerçekten çok nefis oluyor.
 

Malzemeler:

- 3 adet kabak
- 1 şişe soda
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- tuz, nane
- kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı: Kabaklar önce ortalarından ikiye, daha sonra da boylamasına 1 cm. kalınlığında kesilerek derince bir kabın içerisine konulur. Üzerine bir şişe soda dökülerek 1 saat kadar bu şekilde bekletilir. Sodada bekletilen kabaklar, hafifçe sıkılarak suyu süzdürüldükten sonra unlanır ve üzeri kızarana kadar kızartılır. Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir. Normal kızartmaya göre daha açık renkli, dışı çıtır, içi yumuşacık bir kızartma oluyor. Afiyet şeker olsun...

3 yorum:

Feyza Fidan dedi ki...

Ben en çok bu halini severim kabağın Limonlum :))))
Bayılırım bayılır, yanına bide arkadaşlık yapsın deyi :) patlıcanla biber konduruveririm :))
Ellerine sağlık canımcım,
Öpüyorum seni..

fatosun mutfagından... dedi ki...

her iki hali de nefis..hoş ben her haline bayılırım..ellerine sağlıkk

lemanice dedi ki...

kızartmalar yaz mevsimin vazgeçilmezi gerçekten.banane kiloda alırsam yiycem:))sodalısını hiç bilmiyordum. denemem lazım ellerine sağlık.sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...