28 Temmuz 2008 Pazartesi

Üzümlü&Cevizli Kurabiye


Yazın bana göre en zevkli yanı evin içine hapsolmadan püfür püfür balkon-teras sefalarının yapılabilmesi, çay, meyva ve çekirdek seçeneklerinden birinin (hatta bazen hepsinin değerlendirilmesidir :) Çay keyifleri de öyle pek kuru kuruya gitmiyor, illa ki yanına tatlı bir şeyler arıyor insan. Kurabiyenin yapımı ile pişmesi arasında geçen zaman öylesine kısa ki, çayın yanında yemek için markete gidip bisküvi almaktan çok daha pratik. Ayrıca hava almayan bir kavanoza koyarsanız 1-2 hafta boyunca tazeliğini koruyabiliyor.

Malzemeler:

- 1 paket margarin
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 adet şekerli vanilin
- 1/2 adet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- aldığı kadar un

Yapılışı: Kuru üzümler bir kap içerisinde bir taşım kaynatılarak yumuşaması sağlanır. Ayrı bir kapta oda sıcaklığında yumuşamış margarin, suyu iyice süzdürülmüş kuru üzümler ve diğer tüm malzemeler beraberce yoğurulur. 1 cm kalınlığında açılarak istenilen kalıplarla şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine dizilen kurabiyeler, önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.

11 yorum:

karakazan dedi ki...

Merhabalar,kurabiyeler tam benlikmis nefis görünüyorlar.Biskuviden daha da güzellerdir eminim,cayin yaninda güzel olur.Sayfanizi gezdim güzel tarifler var daha SIk ugrama icin izninizle linklerime eklemek istiyorum,benimde iki kizim var ortak yanimizda var en azindan:)
Eger sizde eklerseniz beni cok sevnirim.
Sevgilerimle,serap.

banu kırmızıgül dedi ki...

canım harika görunuyor cok guzel olmus ellerine sağlık sevgilermle..

Tijen dedi ki...

İşte bu kurabiyeler tam Maya'ya göre. Ellerine sağlık komşum.
(Bu ne hız demişsin ya, son kitabım Aralık 2005'te çıkmıştı, neredeyse 3 seneye yakın zaman geçmiş. Boş geçen zamanlara sayıyorum bunları! Teşekkürler ama güzel dileklerine.)

:)den dedi ki...

Kurabiyelerin tadından çok görüntüsüyle ilgilendim ben. Kelebekleri çok severim. Kelebekler üzerine bir yazı çalışması yaparken çıktı tam da kurabiyeleriniz karşıma:)
Ne iyi geldi ve ne çok gülümsetti bir bilseniz...
Kelebekler değişimi, gelişimi simgeler ezoterik bilgilerde. Yunanca "Ruh" anlamına geliyor. Çok hoş değil mi sizce de?

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Öyle pratik anlatmışsın ki mutfağa girip kurabiye yapasım geldi :) Maalesef bir müddet daha uzak durmam gerekiyor böyle aktivitelerden, evde diyet havası hala bitmedi :( Ben de seninkileri seyretmekle idare edeyim bari :) Ellerine sağlık..

Tijen dedi ki...

Kıyamam o ellere ben. Biber sürmek de neymiş? Yeni kitap çıktığından beri herkesten "bu ne hız" sözünü duyuyorum da nazara gelmekten korktum. Keşke her değen göz seninki kadar güzel baksa. Oysa hiç bir şey göründüğü gibi değil hayatta...

Feyza Fidan dedi ki...

Tatlım benimmm, ne güzel anlatmışsın yazın yediğimiz abur cuburları :))) Ayol insanın iştahı pek bi açık oluyor gerçekten bu havalarda :)) Kahvaltıdan kalkarken öğle yemeğini, öğle yemeğinde 5 çayını , sonra akşam yemeğini ve yemekten sonra ne yeneceğini düşüne düşüne bir hal oldum bir ara..Şimdi yine tutuyorum boğazımıda azcık kilo verdim :))
Ellerine sağlık canım Nevalim...Öpüyorum kocaman..

pelince dedi ki...

Kurabiyeler çok güzel,ama aklım Tantunide kaldı:))
offf offf nefis nefis..
Ellerine sağlık...

Gulos dedi ki...

Merhaba ,
diyetteyken bakmamaya özen göstereceğim siteler arasına girmeye hak kazandınız tebrikler :).
Çok nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Şimdi tatile gidicem bu zamanda yapılacak şeymiydi diyet :(.
Neyse dikkat etmek lazım ama....

Unknown dedi ki...

Canım kardeşim ellerine sağlık her zaman ki gibi süper bir lezzet,kandilin mübarek olsun öptüm...

www.illedeyemek.com dedi ki...

Nasılda güzel duruyor böyle,ellerine sağlık canım....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...