7 Ekim 2008 Salı

Fırında Palamut


Evetttt balık mevsimi geldi, balıkseverlere müjdeler olsun :) 4 kişilik ailemizin 3'ü balığa aşık olunca mevsimin ilk açılışını palamut ile yapmak da şart oldu. Aç olduğumuzdan mı, yoksa gerçekten balık çok tazeydi ondan mı bilemiyorum, suyuna bile bana bana yedik.


Bu arada ben balıkla beraber fırına verilen soğan ve domateslere bayılıyorum, hatta balıksız bir tepsi domates ve soğanı fırınlamayı bile düşündüm :) İsterseniz miktarını azaltabilir veya ben senden çok yerim diyorsanız çoğaltabilirsiniz. Yanında da salata, haydi afiyet olsun....


Malzemeler:

- 2 adet orta boy palamut
- 2 adet iri boy soğan
- 2 adet iri boy domates
- 1 adet limon
- 7-8 dal maydanoz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Balıklar temizlenip tuzlanarak 2 parmak eninde dilimlenirler. Fırın tepsisi 1 yemek kaşığı yağla iyice yağlanır ve üzerine halka halka kesilmiş soğan ile altlık oluşturulur. Domatesin 1 tanesi de dilimlenerek soğanların üzerine serpiştirilir. Bu taban üzerine balıklar, dilimlenmiş diğer domates, yine dilimlenmiş limon ve maydanoz yerleştirilir ve kalan yağ tepsi üzerinde gezdirilir. 200 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirilir.

11 yorum:

ceyt dedi ki...

balığa hiç hayır diyemem.nefis olmuş.ellerine sağlık canım.
bayram sofrası da müthiş görünüyor, hepinize afiyet olsun.
öpüyorum çok sevgiler...

nino dedi ki...

mmm nefissssssss gorunuyor palamut cok yedigim bir balik olmsada gorunce canim cekti ;)

derya dedi ki...

Canım çok haklısın balık mevsimi geldi.Palamutta en sevdiğim balıktır,o kadar güzel ki tablo gibi ellerin dert görmesin,afiyet şeker olsun,öptüm...

neslihan dedi ki...

Oy oy balıklar bloglara düştü:-))) enfes bir görüntü limonlu,ellerine sağlık. sevgilerimle...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Limonlu Kekim, şahane, palamuta bayılırım, annem de bize palamut ziyafeti çekmişti geçen pazar,arşivde duruyor.. Suyuna banılmaz mı, afiyetler olsun..

Papatya Prenses dedi ki...

ahhhh balıkk balıkk balık istiyorum ben:)
Ellerine sağlık canım.enfes görünüyor..

Feyza Fidan dedi ki...

Nevalim ben hiç sevmiyorum balık milletini ya :((
Ama sen öyle leziz pişirip sunmuşsunki olsaydım sofranda senin hatırına yerdim vallahi :)
Ellerine sağlık canım Limonlum..
Öpüyorum seni..

şeker pasta dedi ki...

OOO Balık mevsimi açıldı dimi...
Canım balık istedi valla:)) Oğluşda sever, yarın almalı çarşıdan...
Ellerine sağlık.

sofraozlemi dedi ki...

balıksız bir hayat düşünemiyorum..ellerine sağlık canımmm.

Blogen Ust@ dedi ki...

Sevgili Limonlu Usta,
Sayende balık mevsimini açtık. Süper olmuş, ellerine sağlık...
Ben de Cevher ile yarın akşama bi hamsi buulama yapayım bari :)
Bu arada cevher taze yelovleybıl çay yanınada kukiler yapmış. Bekliyoruz :)

iremlemekanlar dedi ki...

Bu kadar şık hazırlanmış balığa kim hayır der kii inan ki görüntüsü süper ne kadar güzel yayınlamışsın anlatamam ellerinize saglık canım sizlere afiyet olsun :))) geçmiş bayramını kutlerım sıcacık sevgilerlee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...